Τελευταία Νέα
Διεθνή

Renzi: Αναλαμβάνω την ευθύνη για την ήττα - Θα υποβάλλω την παραίτησή μου στον πρόεδρο Mattarella

Renzi: Αναλαμβάνω την ευθύνη για την ήττα - Θα υποβάλλω την παραίτησή μου στον πρόεδρο Mattarella
«Έχασα και το λέω δυνατά – αν και με δυσκολία το παραδέχομαι. Έκανα ότι ήταν δυνατό», δήλωσε
«Αύριο υποβάλλω την παραίτησή μου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».
Με αυτή τη δήλωση γνωστοποίησε την πρόθεσή του να παραιτηθεί ο Ιταλός πρωθυπουργός, Matteo Renzi, μετά τη συντριβή που υπέστη στο ιταλικό δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση.
Πιο αναλυτικά, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη της ήττας, ο Renzi, σε διάγγελμά του στον ιταλικό λαό, τόνισε πως σήμερα κλείνει ένα κεφάλαιο για τον ίδιο.
«Έχασα και το λέω δυνατά – αν και με δυσκολία το παραδέχομαι. Έκανα ότι ήταν δυνατό», δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι δε μπορεί απλώς να κοιμηθεί σαν να μη συνέβη τίποτα, αλλά και ότι πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του προς τον ιταλικό λαό.
«Αφήνω την Ιταλία σε καλά χέρια. Αφήνω την Ιταλία το 2017 μια σημαντική χρονιά για την χώρα στην ΕΕ και τα Ηνωμένα Έθνη», είπε, ευχαριστώντας τους θεσμούς της χώρας για τη βοήθεια και τη στήριξή τους, καθώς και την οικογένειά του.
Νωρίτερα, ο Renzi χαρακτήρισε το δημοψήφισμα «γιορτή της δημοκρατίας», επισημαίνοντας ότι δόθηκε η ευκαιρία στον λαό να αποφασίσει.
«Το “Όχι” κέρδισε ξεκάθαρα και με αδιαμφισβήτητο τρόπο», παραδέχτηκε, συγχαίροντας «αυτούς που ηγήθηκαν το στρατόπεδο του “Όχι”», καθιστώντας, παράλληλα, σαφές πως πλέον «αναλαμβάνουν την ευθύνη να παρουσιάσουν νέες προτάσεις».
Ο ίδιος ευχαρίστησε και όλους, όσοι στήριξαν το «Ναι», σημειώνοντας γλυκόπικρα: «Στους φίλους του στρατοπέδου του “Ναι” θέλω να στείλω μια αγκαλιά. Σας ευχαριστώ έναν προς έναν χωριστά. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πείσουμε την πλειοψηφία των συμπολιτών μας».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης