Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πως οι πολιτικοί συσχετισμοί στην Ιταλία ευνοούν το «Όχι» στο δημοψήφισμα

Πως οι πολιτικοί συσχετισμοί στην Ιταλία ευνοούν το «Όχι» στο δημοψήφισμα
Το ιταλικό δημοψήφισμα σώζει την τιμή των… δημοσκόπων
Η πρώτη νίκη των δημοσκόπων για το 2016 αναμένεται να είναι το αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος, με τους πολιτικούς συσχετισμούς, όπως διαμορφώθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο, να ευνοούν το «Όχι».
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Νοεμβρίου (οξύμωρο), τα κόμματα που έχουν ταχθεί κατά της συνταγματικής αναθεώρησης που έχει προτείνει ο Matteo Renzi απολαμβάνουν συνολικά μεγαλύτερο ποσοστό, από ό,τι το Δημοκρατικό Κόμμα (Democratic Party) του Ιταλού πρωθυπουργού.
Ειδικότερα, το Δημοκρατικό Κόμμα λαμβάνει το 32,8% της προτίμησης, ενώ το Κίνημα των Πέντε Αστέρων (Five Star Movement) το 27,3%, η Λέγκα του Βορρά (Northern League) το 12,6% και το κόμμα Forza Italia (Δύναμη Ιταλίας) το 12,4%.
Ως εκ τούτου, η απήχηση του Δημοκρατικού Κόμματος, το οποίο έχει προτείνει «Ναι» στο δημοψήφισμα, είναι μικρότερη από την απήχηση των τριών βασικών κομμάτων της αντιπολίτευσης, που έχουν ζητήσει από τους ψηφοφόρους τους να ψηφίσουν «Όχι».
Το Δημοκρατικό Κόμμα βρίσκεται στο 32,8%, ενώ τα τρία αντιπολιτευτικά κόμμα στο 52,3%.
Το 14,9% των Ιταλών, που εμφανίζεται αναποφάσιστο, «κρύβει», ίσως, το αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα, υπό την προϋπόθεση της μαζικής συμμετοχής, αλλά και ότι οι ψηφοφόροι θα ακολουθήσουν τη γραμμή του κόμματος που υποστηρίζουν.
Σε κάθε περίπτωση, δύσκολη θεωρείται μία ανατροπή στο αποτέλεσμα, με το «Όχι» στο ιταλικό δημοψήφισμα να σώζει την τιμή των… δημοσκόπων.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης