Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Ο Berlusconi καλεί τους Ιταλούς να ψηφίσουν Όχι και να πουν Ciao στον Renzi

Ιταλία: Ο Berlusconi καλεί τους Ιταλούς να ψηφίσουν Όχι και να πουν Ciao στον Renzi
O Massimo D'Alema και ο Mario Monti έχουν ταχθεί κατά της συνταγματικής αναθεώρησης, αλλά ο καθένας για διαφορετικό λόγο
«Ψηφίστε όχι για να πούμε Ciao στον Matteo Renzi» είπε ο Sylvio Berlusconi προσερχόμενος στις κάλπες για να ψηφίσει στο δημοψήφισμα, συνοδευόμενος μάλιστα από τη σύντροφό του, Francesca Pascale.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και υποστηρικτής του Όχι ψήφισε στη Ρώμη κι όχι στο Μιλάνο, ενώ εξερχόμενος δήλωσε στα Ιταλικά και τα διεθνή ΜΜΕ ότι ζητά από τους ιταλούς ψηφοφόρους να ψηφίσουν και να μη χάσουν την ευκαιρία να πουν με την ψήφο τους ciao στον Renzi.
«Τώρα έχετε μια σημαντική ευκαιρία να κάνετε κάτι για την Ιταλία και να πείτε ciao», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός.
Εκτός από τον Berlusconi και άλλοι πρώην Ιταλοί πρωθυπουργοί, όπως ο Massimo D'Alema και ο Mario Monti έχουν ταχθεί κατά της συνταγματικής αναθεώρησης, αλλά ο καθένας για διαφορετικό λόγο.
Ο Berlusconi θεωρεί ότι θα δοθούν υπερβολικά πολλές αρμοδιότητες στον πρωθυπουργό, ενώ ο Monti πιστεύει ότι το μεταρρυθμιστικό πλαίσιο δεν είναι ικανοποιητικό, ενώ παράλληλα υποβίβασε τον κίνδυνο πολιτικής αστάθειας σε περίπτωση που επικρατήσει το Όχι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης