Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Αντίθετος με τη διαδικασία των προκριματικών εκλογών στην αριστερά δηλώνει ο Macron

Le Monde: Αντίθετος με τη διαδικασία των προκριματικών εκλογών στην αριστερά δηλώνει ο Macron
Tην υποψηφιότητά του αναμένεται να καταθέσει αύριο Δευτέρα 5/12 ή, το αργότερο την Τρίτη και ο Manuel Valls
Αξιοπρεπή και έντιμη χαρακτήρισε την απόφαση του Francois Hollande να μην διεκδικήσει ανανέωση της προεδρικής θητείας του ο πρώην υπουργός Οικονομικών Emmanuel Macron, τη στιγμή που ο Manuel Valls αναμένεται να ανακοινώσει αύριο Δευτέρα 5/12 - το αργότερο την Τρίτη το πρωί -  την υποψηφιότητά του για τις προκριματικές της αριστεράς, σύμφωνα με τη Le Monde.
Ο ιδρυτής του κινήματος "Προχωράμε!" επιβεβαίωσε από την πλευρά του την πρόθεσή του να είναι παρών στις προεδρικές εκλογές του 2017 χωρίς να περάσει από αυτή τη διαδικασία.
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Σοσιαλιστικού Κόμματος Jean - Christophe Cambadelis, ο Macron ζήτησε η αριστερά να κατεβάσει μόνο έναν υποψήφιο σε αυτές τις προεδρικές εκλογές.
"Κατά πάσα πιθανότητα ο μελλοντικά πρώην πρωθυπουργός Valls θα αντιμετωπίσει σε αυτές τις προκριματικές κάποιους από τους πρώην υπουργούς του που θα μείνουν εκτός κυβέρνησης και θα συνεργαστεί αν βγει κάποιος πρόεδρος με τους υπόλοιπους;" αναρωτήθηκε ο Macron.
"Ας είμαστε σοβαροί αυτές οι προκριματικές θα διευρύνουν το σχίσμα" εκτίμησε ο Macron, που θεωρεί ότι η αριστερά θα αποκλειστεί από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, όποιος κι αν κερδίσει στις προκριματικές.
Kαι ο Macron θέτει ένα ακόμα ρητορικό ερώτημα: "Aν ο Arnaud Montebourg κερδίσει τις προκριματικές, ο Valls θα τον στηρίξει; ¨Ή αν ο Valls νικήσει, θα έχει τη στήριξη του Montebourg και του Benoit Hamon;"
Ο πρώην υπουργός του Francois Hollande έχει την ίδια άποψη και για τις προκριματικές της δεξιάς, που έβγαλαν νικητή τον Francois Fillon.
"Είναι μία ψευδεπίγραφη επιτυχία" είπε.
"Οι προοδευτικοί της δεξιάς και του κέντρου που ψήφισαν την Nathalie Cosciusco και τον Alain Zuppe δεν βρίσκονται μέσα στο πρόγραμμα του Francois Fillon.
O Fillon έχει μία ετερογενή πλειοψηφία και θα πολεμήσει όπως και ο Hollande με σφεντόνες" εκτιμά ο Macron.
Ειρήσθω εν παρόδω ο πρώην υπουργός Οικονομικών επέκρινε και το οικονομικό πρόγραμμα του Fillon και είπε ότι του θυμίζει όσα εφαρμόζονταν στην Αγγλία τη δεκαετία του 1980.
Ερωτώμενος για την προεδρία του Hollande, απάντησε ότι "ήταν θύμα της παγίδας που χτίστηκε γύρω από την κυβέρνηση".
"Δεν έπαιξε ρόλο στον αποκλεισμό του;" αναρωτήθηκε πάλι ο Macron, προσθέτοντας ότι "ποτέ δεν χάνω τον σεβασμό μου για τον πρόεδρο της δημοκρατίας".
"Έχω στρατηγικές διαφωνίες και τις έχω διατυπώσει ανοιχτά, θέλω τον ανοιχτό διάλογο και όχι τα πισώπλατα χτυπήματα".
"O Valls δεν είναι επιρρεπής σε αυτό;" αναρωτήθηκε ξανά ο Macron, που αποκάλυψε ότι έχει συναντηθεί με πολλούς χορηγούς για να στηρίξουν την υποψηφιότητά του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης