Τελευταία Νέα
Διεθνή

Να αναγνωριστεί ως «οικονομία αγοράς» καλεί τις ΗΠΑ η Κίνα – Στις 11/12 λήγει η προθεσμία του ΠΟΕ

Να αναγνωριστεί ως «οικονομία αγοράς» καλεί τις ΗΠΑ η Κίνα – Στις 11/12 λήγει η προθεσμία του ΠΟΕ
«Οι Η.Π.Α. πρέπει να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τις δικές τους τεχνικές αποτίμησης της αγοράς για να στερούν τα δικαιώματα της Κίνας»
Να συμμορφωθούν με τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορείου (World Trade Organization, WTO) καλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες το Πεκίνο, με αφορμή και την επικείμενη λήξη της σχετικής συμφωνίας.
Εξηγώντας, η Κίνα εισήλθε το 2001 στον Οργανισμό, με την υποχρέωση να μην αναγνωριστεί ως «οικονομίας αγοράς» από τις υπόλοιπες χώρες του μπλοκ.
Ωστόσο, η συμφωνία λήγει στις 11 Δεκεμβρίου 2016.
Η Ουάσινγκτον θέλει να ανανεώσει τη συμφωνία και να μην αναγνωριστεί η Κίνα ως «οικονομίας αγοράς», λόγω του συνεχόμενου dumping που εφαρμόζει, της πώλησης δηλαδή των προϊόντων σε πολύ χαμηλότερη τιμή από αυτή που επικρατεί στην αγορά.
Να σχολιαστεί πως αυτό το καθεστώς ευνόησε τόσα χρόνια τις ανεπτυγμένες χώρες, καθώς εισήγαγαν πολλά βασικά αγαθά και πρώτες ύλες σε χαμηλές τιμές.
«Οι Η.Π.Α. πρέπει να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τις δικές τους τεχνικές αποτίμησης της αγοράς για να στερούν τα δικαιώματα της Κίνας.
Είναι δικαίωμα μας να είμαστε ισότιμο μέλος του WTO», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εμπορίου της χώρας, Shen Danyang.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης