Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gundlach: Το ράλι που προκάλεσε ο Trump τελειώνει – Οι επενδυτές να μην προβούν σε άλλες αγορές

Gundlach: Το ράλι που προκάλεσε ο Trump τελειώνει – Οι επενδυτές να μην προβούν σε άλλες αγορές
«Η άνοδος των αγορών και η ισχυροποίηση του δολαρίου μετά τη νίκη Trump δείχνουν να εξασθενούν»
Κόντρα στο κλίμα βρίσκεται για μία ακόμα φορά ο «γκουρού των ομόλογων» Jeffery Gundlach, προειδοποιώντας τους επενδυτές για το τέλος του (3 εβδομάδων) ράλι που προκάλεσε η εκλογή του Donald Trump.
Μιλώντας στο Reuters, ο Διευθύνων Σύμβουλος της DoubleLine (διαχειρίζεται 106 δισ. δολάρια) τονίζει πως πλέον «είναι αργά για τους επενδυτές να αγοράσουν», στρέφοντας την προσοχή τους στα ομόλογα και τον χρυσό, τους «χαμένους» δηλαδή μετά την 8η Νοεμβρίου.
Μάλιστα, προβλέπει πως οι αμερικανικές αγορές θα αντιστρέψουν το momentum από τις 20 Ιανουαρίου 2017, οπότε και ο Ρεπουμπλικάνος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του στο Λευκό Οίκο.
«Η άνοδος των αγορών και η ισχυροποίηση του δολαρίου μετά τη νίκη Trump δείχνουν να εξασθενούν», επισήμανε, σχολιάζοντας καυστικά πως ο Ρεπουμπλικάνος είναι ο Μάγος του Οζ, καθώς ενώ ορισμένοι ανέμεναν μέχρι και 80% πτώση στις αγορές σε περίπτωση επικράτησής του, πλέον όλοι είναι αισιόδοξοι.
«Τι θα συμβεί στη συνέχεια;
Το δολάριο θα πιεστεί προς τα κάτω, οι αποδόσεις των ομολόγων οι οποίες έχουν κορυφωθεί θα μειωθούν, ο χρυσός θα εκτιναχθεί όπως τώρα οι μετοχές».
Να σημειωθεί πως ο κ.Gundlach είχε προβλέψει τη νίκη του Ρεπουμπλικάνου.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης