Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στις μετοχές στρέφει το ενδιαφέρον του το fund της Νορβηγίας – Αγοράζει επιπλέον 130 δισ. δολάρια

Στις μετοχές στρέφει το ενδιαφέρον του το fund της Νορβηγίας – Αγοράζει επιπλέον 130 δισ. δολάρια
Μέχρι πρότινος το γιγαντιαίο fund διέθετε το 60% των κεφαλαίων του στις μετοχές
Στις μετοχές στρέφει πλέον για τα καλά το ενδιαφέρον του το κρατικό fund (Sovereign Wealth Fund) της Νορβηγίας, καθώς τροποποίησε εκ νέου το χαρτοφυλάκιο του αυξάνοντας την έκθεση στις χρηματιστηριακές αγορές.
Μέχρι πρότινος το γιγαντιαίο fund, το οποίο επιβλέπει η Κεντρική Τράπεζα της Νορβηγίας, διέθετε το 60% των κεφαλαίων του στις μετοχές, ωστόσο αγοράζοντας επιπλέον 130 δισ. δολάρια αυξάνει την έκθεσή του στο 75%!
Η κίνηση αποσκοπεί στην αύξηση των κερδών κατά 40 μονάδες βάσης.
Μάλιστα, υπολογίζεται πως σε ορίζοντα 10ετίας τα κέρδη θα έχουν φτάσει το 2,5%, με το αντίστοιχο ποσοστό για το τέλος των 30 ετών να είναι 3,5%!
Να υπενθυμιστεί πως το πανίσχυρο fund χρειάστηκε να αποσύρει 15 δισ. μετρητά από τα κεφάλαιά του το τρέχον έτος, προκειμένου να χρηματοδοτήσει το έλλειμμα στον προϋπολογισμό του 2017 που ήταν απόρροια των χαμηλών τιμών πετρελαίου.
Το fund διαχειρίζεται πλέον συνολικά κεφάλαια ύψους 850 δισ. δολάρια, ενώ το δ΄ τρίμηνο 2015 είχε παρουσιάσει αύξηση +3,6% στα περιουσιακά του στοιχεία.
Αξίζει να σημειωθεί πως από τα παραπάνω, τα 87,3 δισ. είναι επενδύσεις στη Μεγάλη Βρετανία, η οποία κινδυνεύει με μελλοντική αστάθεια, λόγω του επικείμενου Brexit.
Από τα 87,3 δισ. που προαναφέρθηκαν αφορούν 457 μετοχές, 112 ομόλογα, αλλά και μεγάλες εκτάσεις ακινήτων.

Τα κεφάλαια που εισρέουν και εκρέουν από το fund: 

Norway

Η ανάπτυξη στη νορβηγική οικονομία επιστρέφει:

Norway
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης