Τελευταία Νέα
Διεθνή

Renzi: Δεν θα πάμε σε πρόωρες εκλογές αν κερδίσει το Ναι στο δημοψήφισμα – Αυτά είναι σενάρια πολιτικής φαντασίας

tags :
Renzi: Δεν θα πάμε σε πρόωρες εκλογές αν κερδίσει το Ναι στο δημοψήφισμα – Αυτά είναι σενάρια πολιτικής φαντασίας
Αν κερδίσει το Ναι, πρώτο μέλημα μου να ζητήσω την άδεια του Κοινοβουλίου για να θέσω βέτο στον πολυετή προϋπολογισμό της ΕΕ είπε ο Renzi
Για σενάρια πολιτικής φαντασίας έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Matteo Renzi, ο οποίος απέρριψε κατηγορηματικό ότι προτίθεται να οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές αν επικρατήσει το Ναι στο δημοψήφισμα της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου.
«Πρόκειται για σενάρια πολιτικής φαντασίας, τα οποία ούτε καν λαμβάνω υπόψη μου.
Η απάντηση είναι φυσικά αρνητική.
Την απόφαση για πρόωρες εκλογές την λαμβάνει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και το Κοινοβούλιο», είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του δικτύου Rtl ο Renzi.
Όπως είπε, «αν κερδίσει το Ναι το πρώτο πράγμα που θα κάνω θα είναι να ζητήσω από το κοινοβούλιο την άδεια για να μπορέσω, αν καταστεί αναγκαίο, να θέσω βέτο στην αναθεώρηση του πολυετούς προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
«Δεν θέλουμε να παίξουμε άλλο τον ρόλο του κουμπαρά, αν δεν αλλάξει η γραμμή για το μεταναστευτικό.
Έτσι και αλλιώς, αυτοί καταλαβαίνουν μόνον την αναφορά στα χρήματα» υποστήριξε ο Renzi.
Πάντως, ο Renzi δέχεται «χτυπήματα» από ιστορικά στελέχη της κεντροαριστεράς, όπως από τον πρώην πρωθυπουργό Massimo D’ Alema, ο οποίος τάχθηκε υπέρ του Όχι στο δημοψήφισμα, κατηγορώντας τον Renzi ότι «ακύρωσε τις αξίες του Δημοκρατικού Κόμματος».
«Ο Renzi τρόμαξε τους πολίτες, για να μην τους επιτρέψει να ψηφίσουν κατά συνείδηση για κάτι που είναι απλώς μια μεταρρύθμιση.
Μια κακή μεταρρύθμιση» είπε ο D’Alema, ο οποίος υποστήριξε πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για πρόωρες εκλογές στην Ιταλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης