Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (ΥΠΕΞ Ηνωμένου Βασιλείου): Το Brexit σημαίνει επιστροφή στον έλεγχο της μετανάστευσης

Johnson (ΥΠΕΞ Ηνωμένου Βασιλείου): Το Brexit σημαίνει επιστροφή στον έλεγχο της μετανάστευσης
«Η ανάκτηση του ελέγχου, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίου αποχωρούμε από την Ε.Ε.», είπε ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου 
Η προγραμματισμένη έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετίζεται με την επιθυμία για επιστροφή στον έλεγχο της μετανάστευσης.
Σε αυτή τη δήλωση φέρεται να προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας και υπέρμαχος του Brexit, Boris Johnson, σήμερα, Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Ο ίδιος, σύμφωνα με το Sky News, εμφανίζεται να δήλωσε σε τέσσερις Ευρωπαίους πρέσβεις, οι οποίοι δεν κατονομάζονται, ότι τάσσεται υπέρ της ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών της Ε.Ε. στο Ηνωμένο Βασίλειο.
«Αυτό που πολύ ξεκάθαρα είπα στους πρέσβεις είναι πως η μετανάστευση είναι ένα πολύ θετικό φαινόμενο για το Ηνωμένο Βασίλειο από πολλές πτυχές, ωστόσο έχει βγει εκτός ελέγχου και πρέπει να πάρουμε πίσω τον έλεγχο», ανέφερε ο Johnson σε δημοσιογράφους.
Αργότερα, μπαίνοντας σε ανελκυστήρα και αποφεύγοντας να απαντήσεις ξεκάθαρα αν στηρίζει την ελεύθερη μετακίνηση, φώναξε: «Η ανάκτηση του ελέγχου, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίου αποχωρούμε από την Ε.Ε.».
Σημειώνεται πως και η πρωθυπουργός, Theresa May, έχει δηλώσει πως η ψήφος των Βρετανών για αποχώρηση από την Ε.Ε. ήταν ένα μήνυμα πως η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών από την Ε.Ε. δε μπορεί να συνεχιστεί αμετάβλητη.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης