Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Επιβραδύνθηκε περαιτέρω ο μεταποιητικός κλάδος τον Νοέμβριο 2016 – Στις 53,4 μονάδες ο PMI

Μ. Βρετανία: Επιβραδύνθηκε περαιτέρω ο μεταποιητικός κλάδος τον Νοέμβριο 2016 – Στις 53,4 μονάδες ο PMI
Η χαμηλή νομισματική ισοτιμία οδήγησε σε αύξηση του κόστους των εισροών
Σε θετικό έδαφος παρέμεινε ο μεταποιητικός κλάδος στη Μεγάλη Βρετανία για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Νοέμβριο του 2016, όπως μαρτυράει ο σχετικός δείκτης της Markit, με τον ρυθμό ανάπτυξης ωστόσο να καταγράφει επιβράδυνση.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 53,4 μονάδες, έναντι 54,2 μονάδων τον Οκτώβριο του 2016, υποχωρώντας ακόμα περισσότερο σε σχέση με το υψηλό 27 μηνών που κατέγραψε τον Σεπτέμβριο 2016, ωστόσο παρέμεινε αρκετά υψηλότερα σε σχέση με τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο των 51,5 μονάδων.
Τα αποτελέσματα του μεταποιητικού κλάδου δέχθηκαν ώθηση κυρίως από τη βελτίωση στις συνολικές συνθήκες λειτουργίας λόγω της σταθερής επέκτασης στην παραγωγή και στις εισερχόμενες νέες παραγγελίες.
Παράλληλα, τόσο η εγχώρια, όσο και η εξωτερική ζήτηση παρέμειναν σε ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ το ίδιο συνέβη και με τα νέα προϊόντα και τις πωλήσεις.
Ωστόσο, οι επιπτώσεις της χαμηλής νομισματικής ισοτιμίας της στερλίνας συνέχισε να επηρεάσει και κατά τον τρέχων μήνα τον κλάδο, καθώς οδήγησε σε αύξηση του κόστους των εισροών.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης