Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Σε υψηλό 34 μηνών ο μεταποιητικός κλάδος τον Νοέμβριο 2016 – Στις 53,7 μονάδες ο PMI

Ευρωζώνη: Σε υψηλό 34 μηνών ο μεταποιητικός κλάδος τον Νοέμβριο 2016 – Στις 53,7 μονάδες ο PMI
Την ανάπτυξη του κλάδου ηγήθηκαν οι Ολλανδία, Αυστρία και Ισπανία
Σε ανοδική πορεία παρέμεινε και τον Νοέμβριο ο μεταποιητικός κλάδος στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη της Markit, με τις συνθήκες να καταγράφουν τη μεγαλύτερη βελτίωση από την αρχή του 2014, δεχόμενες ώθηση από την αύξηση του όγκου παραγωγής, των επιπέδων στελέχωσης, καθώς και των νέων εργασιών.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI βρέθηκε στις 53,7 μονάδες, έναντι 53,5 μονάδων τον Οκτώβριο, γεγονός που αποτελεί υψηλό 34 μηνών, ενώ παράλληλα επιβεβαίωσε και τις σχετικές εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ηγετικό ρόλο στην εν λόγω ανάπτυξη διαδραμάτισε η Ολλανδία, με τον δείκτη να διαμορφώνεται στις 57 μονάδες, γεγονός που αποτελεί υψηλό 35 μηνών, ενώ παράλληλα στην υψηλότερη τιμή των τελευταίων 66 μηνών βρέθηκε ο δείκτης στην Αυστρία, στις 55,4 μονάδες.
Παράλληλα, ισχυρή ήταν η ανάπτυξη και στην Ισπανία, με τον δείκτη να καταγράφει υψηλό δέκα μηνών, στις 54,5 μονάδες, ενώ αξιόλογες παρέμειναν και οι επιδόσεις της Γερμανίας, σημειώνοντας ωστόσο μία ελαφριά επιβράδυνση.
Στον αντίποδα, σε αρνητικό έδαφος παρέμεινε η Ελλάδα, με τον δείκτη να υποχωρεί στις 48,3 μονάδες, καταγράφοντας χαμηλό 12 μηνών, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι ο κλάδος παρέμεινε σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με τις επιδόσεις που κατέγραφε στα μέσα του 2015.
Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκα για 41ο συνεχόμενο μήνα, με τον ρυθμό επέκτασης ωστόσο να σημειώνει ελαφριά υποχώρηση, ενώ οι νέες παραγγελίας κατέγραψαν την ισχυρότερη αύξησή τους από τον Φεβρουάριο του 2014.
Να σημειώσουμε ωστόσο ότι η Ελλάδα παρέμεινε ο μόνη χώρα της έρευνας η οποία κατέγραψε μειώσεις στην παραγωγή, τις νέες επιχειρήσεις και τις νέες παραγγελίες για εξαγωγές.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης