Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Ενόψει δημοψηφίσματος, ο Renzi αύξησε τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων...

Ιταλία: Ενόψει δημοψηφίσματος, ο Renzi αύξησε τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων...
Κίνηση ματ… από τον Ιταλό πρωθυπουργό
Η κυβέρνηση της Ιταλίας υπέγραψε συμφωνία με τα εργατικά συνδικάτα, σήμερα Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, με την οποία αυξάνεται ο μισθός του δημοσίου υπαλλήλου για πρώτη φορά έπειτα από επτά χρόνια.
Τα θετικά νέα για τους υπαλλήλους του ιταλικού δημοσίου έρχονται μόλις πέντε ημέρες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση που έχει προτείνει ο πρωθυπουργός Matteo Renzi.
Όπως σημειώνει το Reuters, το 2017 ο δημόσιος υπάλληλος θα λάβει κατά μέσο όρο 85 ευρώ περισσότερο ανά μήνα.
Οι μισθοί του δημοσίου παρέμεναν παγωμένοι στην Ιταλία από το 2009, καθώς η χώρα προσπαθούσε να χαλιναγωγήσει το δημόσιο χρέος της, το δεύτερο υψηλότερο στην Ευρωζώνη, μετά της Ελλάδας.
«Λάβαμε θετικές απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που θέσαμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», ανέφερε εκπρόσωπος συνδικάτου, το οποίο προτρέπει τα μέλη του να καταψηφίσουν τη συνταγματική αναθεώρηση.
Σημειώνεται πως ο Renzi, ο οποίος έδωσε σκληρό αγώνα υπέρ της αναθεώρησης που έχει προτείνει, έχει δηλώσει πως θα παραιτηθεί, σε περίπτωση που ηττηθεί.
Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, προτού απαγορευτούν, το «Όχι» είχε ξεκάθαρο προβάδισμα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης