Τελευταία Νέα
Διεθνή

CEO της Ford: Η Βρετανία πρέπει να παραμείνει στην ενιαία αγορά της ΕΕ

CEO της Ford: Η Βρετανία πρέπει να παραμείνει στην ενιαία αγορά της ΕΕ
«Αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό για εμάς είναι να υπάρχει ένα σταθερό εμπορικό περιβάλλον μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ε.Ε.»
Η κυβέρνηση της Theresa May πρέπει να επιδιώξει την παραμονή του νησιού στην ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποστηρίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος και πρόεδρος της Ford, Mark Fields.
Μάλιστα, όπως δήλωσε στο CNBC, αυτή πρέπει να είναι και η προτεραιότητα της Μεγάλης Βρετανίας στις επικείμενες διαπραγματεύσεις για το Brexit με την Ε.Ε.
«Αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό για εμάς είναι να υπάρχει ένα σταθερό εμπορικό περιβάλλον μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ε.Ε.
Θέλουμε να συνεχίσουμε να οικοδομούμε μια κερδοφόρα επιχείρηση και να εξασφαλίσουμε επίσης ένα σταθερό μέλλον για τους πάνω από 14.000 υπαλλήλους μας στο Ηνωμένο Βασίλειο», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Θυμίζουμε πως στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, η Ford είχε βρεθεί στο στόχαστρο του Donald Trump προεκλογικά, με αφορμή την επιλογή της να μεταφέρει μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων της στο Μεξικό.
Σε περίπτωση που ο νεοεκλεγέντας Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών τηρήσει μία σκληρή στάση, επιβάλλοντας δασμούς και αλλάζοντας (έπειτα από διαπραγμάτευση)τις εμπορικές συμφωνίες (όπως τη Nafta), τότε οι εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες θα πληγούν καίρια, καθώς βασίζουν μεγάλο ποσοστό των εσόδων τους στις εξαγωγές.
Η Ford ωστόσο έχει ξεκαθαρίσει πως δε θα αλλάξει το οικονομικό της πρόγραμμα, παρά το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης