Τελευταία Νέα
Διεθνή

Faber (μεγαλοεπενδυτής): Ένας διαφορετικός τρόπος για επενδύσεις μετά τη νίκη του Donald Trump

Faber (μεγαλοεπενδυτής): Ένας διαφορετικός τρόπος για επενδύσεις μετά τη νίκη του Donald Trump
Ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής προτείνει ότι οι επενδυτές θα πρέπει να επικεντρωθούν σε assets τα οποία κινούνται πτωτικά
Με τα χρηματιστήρια να ενισχύονται μετά τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής Marc Faber κοιτά και προς άλλα assets που κινούνται αντίθετα στο ρεύμα, μεταξύ των οποίων ο χρυσός και οι αναδυόμενες αγορές.
Εκτός από τον χρυσό, ο ίδιος επεσήμανε ότι βλέπει ευκαιρία σε κάποια άλλα assets τα οποία κινούνται πτωτικά, όπως το ευρώ και τα ομόλογα.
Μάλιστα, σε δηλώσεις του στο CNBC προειδοποίησε ότι τους επενδυτές να μείνουν μακριά από assets που σημείωσαν ράλι πρόσφατα, όπως το αμερικανικό δολάριο.
Ουσιαστικά, οι επενδυτές θα πρέπει να επικεντρωθούν σε τομείς και μετοχές που είναι υπερπουλημένες (oversold) και να αποφύγουν αυτά που είναι υπερ-αγορασμένα (overbought).
O Faber δήλωσε ότι οι αναδυόμενες αγορές, που είναι στο κόκκινο μετά τη νίκη του Trump, θα μπορούσαν να είναι χρυσή ευκαιρία κατά το 2017.
Ο ίδιος προτιμά ιδιαίτερα τις μετοχές της Βραζιλίας και της Ρωσίας.
«Νομίζω ότι η σύσταση μου για το 2017 είναι overweight για τις αναδυόμενες οικονομίες και overweight για την Ευρώπη, εν μέρει επειδή πιστεύω ότι η ψυχολογία για το αμερικανικό δολάριο είναι υπερβολικά αισιόδοξη.
Νομίζω ότι το δολάριο είναι τρομερά overbought και υπερτιμημένο, γι' αυτό και δεν θα επένδυα σε αυτό, αυτή τη στιγμή» δήλωσε ο Faber.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης