Τελευταία Νέα
Διεθνή

RBS: Απέτυχε στο stress test της BoE - Κεφαλαιακή ενίσχυση κατά 2 δισ. στερλίνες - Πτώση 2,8% στη μετοχή

tags :
RBS: Απέτυχε στο stress test της BoE - Κεφαλαιακή ενίσχυση κατά 2 δισ. στερλίνες - Πτώση 2,8% στη μετοχή
Αδυναμίες καταγράφηκαν σε άλλες δύο τράπεζες, την Barclays και την Standard Chartered. χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να προχωρήσουν σε αλλαγές στα capital plans
Πιέσεις δέχεται η μετοχή της Royal Bank of Scotland, καθώς απέτυχε στο stress test της Τράπεζας της Αγγλίας, με αποτέλεσμα να αναθεωρήσει το capital plan.
Η βρετανική τράπεζα πρέπει να ενισχύσει τα κεφάλαιά της κατά 2 δισ. στερλίνες.
Όπως ανακοίνωσε, θα προχωρήσει σε περικοπή κόστους και assets, προκειμένου να ανταποκριθεί στις κεφαλαιακές απαιτήσεις. 
Προειδοποίησε ωστόσο ότι ενδέχεται να απαιτηθούν και επιπλέον ενέργειες, προκειμένου ο ισολογισμός της τράπεζας να είναι ανθεκτικός στα stressed σενάρια. 
Τα αποτελέσματα αποτελούν άλλο ένα πλήγμα για την τράπεζα, το 73% της οποίος εξακολουθεί να ελέγχεται από τη βρετανική κυβέρνηση, μετά τη διάσωση του 2008.
Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μεγάλο πλάνο αναδιάρθρωσης, ενώ η τράπεζα δεν έχει καταβάλει μερίσματα από τη διάσωσή της μέχρι σήμερα.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της BoE, «bάσει της αξιολόγησης της ίδιας της RBS για την ανθεκτικότητα που παρουσίασε στη διάρκεια των stress tests, έχει ήδη αναβαθμίσει το capital plan για να συμπεριλάβει περαιτέρω ενέργειες ισχυροποίησης του κεφαλαίου και αυτό το αναθεωρημένο σχέδιο έχει γίνει αποδεκτό από το συμβούλιο της PRA».
To βρετανικό τραπεζικό σύστημα είναι «κεφαλαιοποιημένο ώστε να στηρίξει την πραγματική οικονομία σε ένα σοβαρό, ευρύ και συγχρονισμένο stress σενάριο ».
Αδυναμίες καταγράφηκαν σε άλλες δύο τράπεζες, την Barclays και την Standard Chartered. χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να προχωρήσουν σε αλλαγές στα capital plans.
Το test της αρμόδιας αρχής της Τράπεζας της Αγγλίας (Prudential Regulation Authority) απαιτούσε από τις τράπεζες να διατηρήσουν κεφάλαια στο 4,5% των «επικίνδυνων» περιουσιακών στοιχείων τους, συν το επιπρόσθετο κεφάλαιο Pillar 2Α.
Στη δοκιμασία συμμετείχαν επτά τράπεζες: Η RBS και οι Βarclays, Standard Chartered, HSBC Holdings PLC, Lloyds Banking Group PLC, Santander U.K. και Nationwide Building Society.
To σενάριο της αρμόδιας αρχής τροποποιείται κάθε χρόνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης