Τελευταία Νέα
Διεθνή

Renzi: Ο Dijsselbloem δεν έχει επίγνωση της κατάστασης που επικρατεί στην Ιταλία

Renzi: Ο Dijsselbloem δεν έχει επίγνωση της κατάστασης που επικρατεί στην Ιταλία
«Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα την Κυριακή, θα είναι μια γιορτή της Δημοκρατίας»
Ο πρόεδρος του Eurogroup βρέθηκε αυτή τη φορά στο στόχαστρο του Ιταλού πρωθυπουργού Matteo Renzi, ο οποίος βρίσκεται εν αναμονή του κρίσιμου δημοψηφίσματος για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, στις 4 Δεκεμβρίου 2016.
«Νομίζω ότι ο Jeroen Dijsselbloem δεν έχει μεγάλη επίγνωση του πως πάνε τα πράγματα στην Ιταλία», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Σοσιαλιστής πολιτικός, με αφορμή τις δηλώσεις του κ.Dijsselbloem πως «δεν μπορεί να περιορισθεί σημαντικά η λιτότητα, διότι δεν υπάρχει ακόμη η απαιτούμενη σταθερότητα».
Επίσης, ο πρώην δήμαρχος Φλωρεντίας τόνισε πως «την επομένη του δημοψηφίσματος -αν τα πράγματα πάνε καλά- θα ζητήσει από το Κοινοβούλιο να του δώσει την άδεια να θέσει βέτο στον προϋπολογισμό της Ένωσης, αν η Ευρώπη δεν αλλάζει την πολιτική της στο μεταναστευτικό».
Ο κ.Renzi επανάλαβε πως μετά το δημοψήφισμα πρόκειται να ξεκινήσει η πορεία αλλαγής του εκλογικού νόμου, ενώ ευχήθηκε την Κυριακή οι Ιταλοί «να διαλέξουν ανάμεσα στο "ναι" και στο "όχι" μόνον βάσει του ερωτήματος που αναγράφεται στο ψηφοδέλτιο».
«Οι αναποφάσιστοι αποφασίζουν τις ημέρες αυτές.
Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα την Κυριακή, θα είναι μια γιορτή της Δημοκρατίας», ανέφερε κλείνοντας την ομιλία του ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης