Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Οι τουρκικές δυνάμεις βρίσκονται στη Συρία για να τερματίσουν την κυριαρχία του Assad

Erdogan: Οι τουρκικές δυνάμεις βρίσκονται στη Συρία για να τερματίσουν την κυριαρχία του Assad
Ο πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε ότι η Άγκυρα αναζητά την αποκατάσταση της δικαιοσύνης
Στο γεγονός ότι ο τουρκικός στρατός έχει εισέλθει στη Συρία προκειμένου να τερματίσει τη διακυβέρνηση του Bashar al-Assad, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Tayyip Erdogan, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Κωνσταντινούπολη.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο τούρκος πρόεδρος, «μπήκαμε στη Συρία για να τερματίσουμε την κυριαρχία του τυρράνου Assad που τρομοκρατεί με την κρατική τρομοκρατία, και όχι για κάποιον άλλον λόγο», ανοίγοντας πλέον ξεκάθαρα τα χαρτιά του για το εν λόγω ζήτημα.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η Τουρκία δεν έχει εδαφικές αξιώσεις στη Συρία, αλλά αντιθέτως επιθυμεί να παραδώσει την εξουσία στο συριακό λαό, ενώ παράλληλα τόνισε ότι η Άγκυρα επιδιώκει να αποκαταστήσει τη «δικαιοσύνη».
«Το ζήτημα είναι να επαναφέρουμε τα εδάφη στους πραγματικούς ιδιοκτήτες τους, καθώς βρισκόμαστε εκεί για την εγκαθίδρυση της δικαιοσύνης», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Erdogan.
Επιπλέον, ο τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στις απώλειες της πενταετούς σύγκρισης, εκτιμώντας ότι ο πραγματικός αριθμός θανάτων στη Συρία αγγίζει το ένα εκατομμύριο, και όχι τις 400.000 που είναι η επίσημη εκτίμηση του ΟΗΕ.
«Η Τουρκία δε μπορούσε να αντέξει τις ατελείωτες δολοφονίες αμάχων και έπρεπε να εισέλθει στη Συρία μαζί με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό», καταλήγει ο Erdogan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης