Τελευταία Νέα
Διεθνή

CEO του Nasdaq: Ο Trump θα βελτιώσει το ρυθμιστικό πλαίσιο για τις τράπεζες, αλλά δε θα το αντικαταστήσει

CEO του Nasdaq: Ο Trump θα βελτιώσει το ρυθμιστικό πλαίσιο για τις τράπεζες, αλλά δε θα το αντικαταστήσει
«Για τις αγορές, το να απομακρυνθούμε τελείως από τον κανονισμό NMS θα ήταν λάθος»
Επί προεδρίας Donald Trump το ρυθμιστικό πλαίσιο (νόμος «Dodd-Frank» κλπ) για τις τράπεζες και τις αγορές θα βελτιωθεί, εκτιμά ο Διευθύνων Σύμβουλος του Nasdaq, Bob Greifeld.
«Ο Trump θα βελτιώσει το ρυθμιστικό πλαίσιο αλλά δε θα αντικαταστήσει ολοκληρωτικά», ήταν η χαρακτηριστική του δήλωση.
«Για τις αγορές, το να απομακρυνθούμε τελείως από τον κανονισμό NMS θα ήταν λάθος. (…)
Υπάρχουν αρκετά τμήματα του Dodd-Frank που χρειάζονται αλλαγή, αλλά και μερικά που μπορούν να διατηρηθούν», επισήμανε ο CEO του αμερικανικού τεχνολογικού δείκτη.
Να υπενθυμίσουμε πως ο κ.Greifeld στις 9 Νοεμβρίου 2016, την ήμερα δηλαδή που έγινε γνωστή η επικράτηση του κ.Trump στις εκλογές, καλούσε τον Ρεπουμπλικάνο για τον επαναπατρισμό των εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων που διακρατούν οι αμερικανικές εταιρείες στο εξωτερικό.
Οι αμερικανικές εταιρειών διακρατούν εκτός των ΗΠΑ περίπου 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με τα στοιχεία του 2015, προκειμένου να γλιτώσουν τη βαριά φορολογία που επιβάλει η εγχώρια νομοθεσία.
Μόνο η Apple, έχει εκτός ΗΠΑ πάνω από 200 δισ. μετρητά.
Ο Ρεπουμπλικάνος είχε πει προεκλογικά πως θα εφαρμόσει ένα φόρο 10%, έναντι 35% που είναι τώρα, στα κεφάλαια που θα γυρίσουν πίσω στη χώρα, προκείμενου να δελεάσει τις εταιρείες.
Επίσης, νωρίτερα μέσα στο μήνα, η Adena Friedman, πρόεδρος του Nasdaq, είχε πει πως οι οικονομικές πολιτικές που θέλει να εφαρμόσει ο Donald Trump θα επιδράσουν θετικά στους δείκτες της Wall Street και θα επιτρέψουν στις τράπεζες να δανείσουν περισσότερο στις επιχειρήσεις.
Η κα Friedman τόνισε επίσης πως το ρυθμιστικό πλαίσιο που υιοθετήθηκε στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 είχε σκοπό να μειώσει τον κίνδυνο για τον κλάδο, ωστόσο η τότε αβεβαιότητα αποτελεί πλέον παρελθόν.
Να σημειωθεί πως η κα Friedman θα αντικαταστήσει τον Ιανουάριο του 2017 τον Robert Greifeld.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης