Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διάσπασή σε 2 εταιρείες εξετάζει η Samsung Electronics μετά το φιάσκο του Galaxy Note 7

Διάσπασή σε 2 εταιρείες εξετάζει η Samsung Electronics μετά το φιάσκο του Galaxy Note 7
Η Samsung σχεδιάζει να προσλάβει εξωτερικό σύμβουλο, ο οποίος θα διεξάγει ενδελεχή επισκόπηση της εταιρείας, με στόχο μια πρόταση για τη βέλτιστη επιχειρηματική δομή της
Το ενδεχόμενο να διασπαστεί σε δύο ξεχωριστά μέρη φέρεται να εξετάζει η κολοσσιαία νοτιο-κορεατική εταιρεία τεχνολογίας Samsung Electronics, αναζητώντας τη βέλτιστη μέθοδο αναδιάρθρωσής της στον απόηχο της ντροπιαστικής, δυσφημιστικής ολικής ανάκλησης του «έξυπνου» κινητού της τηλεφώνου Galaxy Note 7 -  εκ των κορυφαίων της εταιρείας - τον Οκτώβριο του 2016.
Ως γνωστόν, οι νέες αυτές συσκευές της εταιρείας αναφλέγονταν λόγω προβλήματος υπερθέρμανσης κατά τη φόρτισή τους.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου BBC, η Samsung τελεί υπό ασφυκτική πίεση μερίδος επενδυτών της να διασπαστεί σε δύο μέρη: Σε μια εταιρεία συμμετοχών και σε μια εταιρεία λειτουργίας, με σκοπό την τόνωση της συνολικής μετοχικής αποτίμησης της Samsung.
Βασικός υπέρμαχος της πρότασης αυτής είναι το «ακτιβιστικό» αντισταθμιστικό επενδυτικό κεφάλαιο Elliott Management, όμως για την αξία του έχουν πειστεί αρκετοί επενδυτές της Samsung.
Μέσω της συγκεκριμένης διάσπασης της Samsung - αν τελικά εγκριθεί και υλοποιηθεί - οι υποστηρικτές της θεωρούν ότι θα αναδειχθεί καλύτερα η πραγματική αξία της Samsung Electronics, καθώς η δαιδαλώδης, σύνθετη μετοχική σχέση της με τον ευρύτερο, πολυσχιδή όμιλο Samsung θα παραμείνει χαρακτηριστικό της εταιρείας συμμετοχών που προτείνεται, με τη νέα εταιρεία λειτουργίας να αποκαλύπτει μια σαφέστερη εικόνα για την πραγματική αξία που δημιουργεί.
Επίσης, η Samsung ανακοίνωσε τα σχέδιά της για αύξηση των μερισμάτων που διανέμει - στο ήμισυ των ελεύθερων ταμειακών ροών της για το 2016 και το 2017 - ενώ επιβεβαίωσε, ότι θα συνεχίσει να επαναγοράζει μετοχές της.
Η Samsung σχεδιάζει να προσλάβει εξωτερικό σύμβουλο, ο οποίος θα διεξάγει ενδελεχή επισκόπηση της εταιρείας, με στόχο μια πρόταση για τη βέλτιστη επιχειρηματική δομή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης