Διεθνή

Μετά τον θρίαμβο Trump 10πλασιάστηκαν οι συνδρομές στους New York Times - Είχαν υποστηρίξει την Clinton

Μετά τον θρίαμβο Trump 10πλασιάστηκαν οι συνδρομές στους New York Times - Είχαν υποστηρίξει την Clinton
Η νίκη του Trump δεν ωφέλησε μόνον τους NYT, καθώς στην εφημερίδα Los Angeles Times οι συνδρομές αυξήθηκαν κατά 47% στις δύο τελευταίες εβδομάδες, ενώ στη Wall Street Journal οι νέες συνδρομές αυξήθηκαν 300% την ημέρα μετά τις εκλογές (9/11)
Θετικά λειτούργησε για τη γιγαντιαία αμερικανική εφημερίδα New York Times (NYT) η νίκη του Donald Trump στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ στις 8 Νοεμβρίου 2016, καθώς οι συνδρομές της για την ηλεκτρονική και την έντυπη έκδοση της εφημερίδος δεκαπλασιάστηκαν μετά την απροσδόκητη νίκη του αμφιλεγόμενου Ρεπουμπλικάνου.
Το παράξενο στην ιστορία αυτή, είναι ότι οι NYT είχαν επισήμως υποστηρίξει για το αξίωμα του προέδρου των ΗΠΑ τη Hillary Clinton, ενώ δέχθηκαν πολλαπλές, σφοδρές επιθέσεις από τον ίδιο τον Donald Trump καθ' όλη τη διάρκεια της εκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές.
Σε ανακοίνωση των NYT στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC σήμερα Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016 - εν όψει συνέντευξης στο δίκτυο του διευθύνοντος συμβούλου των NYT, Mark Thompson - η μεγάλη εφημερίδα γνωστοποίησε, ότι από τις 8/11 μέχρι το περασμένο Σάββατο 26/11 οι συνδρομές της αυξήθηκαν καθαρά κατά 132 χιλιάδες ή δέκα φορές περισσότερο από την αντίστοιχη περίοδο του 2015.
Όμως, η νίκη του Trump δεν ωφέλησε μόνον τους NYT, καθώς στην εφημερίδα Los Angeles Times οι συνδρομές για την ψηφιακή έκδοση της εφημερίδος αυξήθηκαν κατά 47% στις δύο τελευταίες εβδομάδες.
Επίσης, στην έγκυρη Wall Street Journal, οι παραγγελίες και οι νέες συνδρομές αυξήθηκαν κατά 300% την ημέρα μετά τις εκλογές (9/11).
Φαίνεται, πως η ανάδειξη του Trump στην προεδρία των ΗΠΑ αφύπνισε κάποιους πολίτες στις ΗΠΑ, στους οποίους καλλιέργησε προσδοκίες σημαντικών εξελίξων στους επόμενους μήνες, για τις οποίες επιζητούν ευρύτερη και έγκυρη ενημέρωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης