Διεθνή

ΗΠΑ: «Άλμα» για την καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Νοέμβριο 2016 λόγω… Trump

ΗΠΑ: «Άλμα» για την καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Νοέμβριο 2016 λόγω… Trump
Ο δείκτης για την καταναλωτική εμπιστοσύνη έφτασε τις 107,1 μονάδες τον τρέχοντα μήνα, έναντι εκτιμήσεων για επίδοση στις 101,5
Κατακόρυφη αύξηση κατέγραψε το μήνα Νοέμβριο του 2016 η καταναλωτική εμπιστοσύνη για την αμερικανική οικονομία, καθώς η εκλογή του Donald Trump έχει γεμίσει με αισιοδοξία τους πολίτες.
Ως αποτέλεσμα, ο δείκτης για την καταναλωτική εμπιστοσύνη έφτασε τις 107,1 μονάδες τον τρέχοντα μήνα (υψηλότερη επίδοση από τον Ιούλιο του 2007!!), έναντι εκτιμήσεων για επίδοση στις 101,5.
Να σημειωθεί πως η επίδοση για τον περασμένο μήνα ήταν 100,8 μονάδες.
Νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε η αρμόδια υπηρεσία της χώρας, διαπιστώθηκε πως η αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ για το γ' 3μηνο του 2016 ήταν επίσης ανώτερη των προβλέψεων.
Ειδικότερα, η ετήσια αύξηση την εν λόγω περίοδο για το ΑΕΠ διαμορφώθηκε στο 3,2%, έναντι 3% των προβλέψεων και 2,9% το β' 3μηνο 2016.
Ωστόσο, ο ετήσιος πληθωρισμός (αύξηση Δείκτη Τιμών Καταναλωτή) για το γ' 3μηνο ήταν μικρότερος των αρχικών εκτιμήσεων (1,5%), στο 1,4%.
Να σημειωθεί πως η αντίστοιχη επίδοση ένα τρίμηνο νωρίτερα ήταν 1,5%, όταν ο στόχος της Federal Reserve για τον πληθωρισμό παραμένει 2%.
Ο δομικός πληθωρισμός (εξαιρεί τιμές σε καύσιμα και τρόφιμα) ανήλθε στο 1,7%, σταθερός από το β' 3μηνο και επαληθεύοντας τις προβλέψεις.
Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα οικονομικά στοιχεία για το γ' 3μηνο του τρέχοντος έτους, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 2,8%, όταν η αρχική εκτίμηση ήταν 2,3% και η επίδοση το ακριβώς προηγούμενα τρίμηνο ήταν 2,1%.

Photo published for US GDP Revised HIgher To 3.2% In Q3, Beating Expectations, On Stronger Consumer Spending
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης