Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτουν οι ιταλικές τράπεζες - Στο +16% η Monte dei Paschi - Έτοιμη να παρέμβει η ΕΚΤ

Ανακάμπτουν οι ιταλικές τράπεζες - Στο +16% η Monte dei Paschi - Έτοιμη να παρέμβει η ΕΚΤ
Κέρδη 4,06% καταγράφει ο τίτλος της Banca di Milano, ενώ η μετοχή της Banco Popolare ενισχύεται 3,47%
(upd) Ανακάμπτουν οι μετοχές στην Ιταλία μετά το χθεσινό (28/11/2016) sell off, την ώρα που πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να παρέμβει, εφόσον παρατηρηθεί αναταραχή μετά το δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου.
Η μετοχή της Monte dei Paschi ενισχύεται 16,36%, ενώ η Unicredit σημειώνει άνοδο 2,8%.
Κέρδη 4,06% καταγράφει ο τίτλος της Banca di Milano, ενώ η μετοχή της Banco Popolare ενισχύεται 3,47%.
Στο +2,81% διαπραγματεύεται η Intesa Sanpaolo.




Έτοιμη να ενισχύσει -προσωρινά- τις αγορές των ιταλικών κρατικών ομολόγων εάν το αποτέλεσμα του κρίσιμο δημοψηφίσματος ενισχύσει το κόστος δανεισμού για τη χώρα, είναι η ΕΚΤ όπως αποκαλύπτει το Reuters επικαλούμενο σχετικές πηγές.
Όπως μεταδίδει το Reuters τα ιταλικά κρατικά ομόλογα αλλά και οι τραπεζικές μετοχές έχουν υποστεί sell off ενόψει του δημοψηφίσματος της 4ης Δεκεμβρίου του 2016 λόγω του ρίσκο μιας πολιτικής αναταραχής.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν επικράτηση του «όχι», κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στην «έξοδο» του Ιταλού πρωθυπουργού Matteo Renzi.
Σύμφωνα με τέσσερις πηγές που μίλησαν στο Reuters, «η ΕΚΤ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το 80 δισ. ευρώ μηνιαίο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε άμεση, περαιτέρω άνοδο των αποδόσεων στα ομόλογα μετά το δημοψήφισμα, εξομαλύνοντας τις διακυμάνσεις της αγοράς και στηρίζοντας τα ομόλογα».

Σε αναζήτηση επενδυτών η Unicredit

Εν τω μεταξύ, επενδυτές για συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου αναζητά η Unicredit, η οποία σύμφωνα με το Reuters, έστειλε επιστολές σε δέκα μεγάλες τράπεζες.
Σύμφωνα με πηγές του Reuters, η Unicredit έχει απευθυνθεί στις Bank of America Merrill Lynch, JP Morgan, Mediobanca, Morgan Stanley και UBS.
Επίσης έχει έρθει σε επαφή με τις Citibank, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs και HSBC.
Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από τις τράπεζες για τις πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters.
Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας, σχεδιάζει να προχωρήσει σε ΑΜΚ έως 13 δισ. ευρώ και οι λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν εντός του Δεκεμβρίου, σε συνάρτηση πάντα και με τις πολιτικές εξελίξεις λόγω του κρίσιμου δημοψηφίσματος της 4ης Δεκεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης