Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Απορρίπτει ο Renzi σενάρια παραίτησης του ακόμα και αν επικρατήσει το Ναι στο δημοψήφισμα

tags :
Ιταλία: Απορρίπτει ο Renzi σενάρια παραίτησης του ακόμα και αν επικρατήσει το Ναι στο δημοψήφισμα
Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο Renzi θα παραιτούνταν για να πάρει νέα εντολή σχηματισμού κυβέρνησης με μεγαλύτερη πλειοψηφία
Διέψευσε το γραφείο του πρωθυπουργού της Ιταλίας Matteo Renzi σημερινά δημοσιεύματα στον ιταλικό τύπο, σύμφωνα με τα οποία ακόμα και αν επικρατούσε το Ναι στο δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου, εκείνος θα υπέβαλε την παραίτηση του από το πρωθυπουργικό αξίωμα.
Το γραφείο του Renzi απέρριψε τα δημοσιεύματα αυτά ως αποκυήματα φαντασίας, τα οποία, όπως αναφέρουν, δεν απηχούν σε καμία περίπτωση την πραγματικότητα.
Σε σημερινό της δημοσίευμα η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera ανέφερε ότι ο Renzi ενδεχομένως να υπέβαλε την παραίτηση του ακόμα και αν κέρδιζε το δημοψήφισμα, ακόμα δηλαδή και αν επικρατούσε το Ναι στο δημοψήφισμα για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 4 Δεκεμβρίου.
Βάσει του δημοσιεύματος, με τον τρόπο αυτό ο Renzi θα επεδίωκε να πάρει από το υπάρχων Κοινοβούλιο νέα εντολή σχηματισμού κυβέρνησης προκειμένου να ενισχύσει την πλειοψηφία του στη Βουλή.
Σημειώνεται πως ο Renzi έχει δηλώσει μιλώντας στο Κοινοβούλιο ότι σε περίπτωση που χάσει το δημοψήφισμα τότε θα υποβάλλει την παραίτηση του από την πρωθυπουργία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης