Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρά την εκτόξευση μετά τη νίκη Trump, οι αναλυτές προτιμούν την ιαπωνική από την αμερικανική αγορά

Παρά την εκτόξευση μετά τη νίκη Trump, οι αναλυτές προτιμούν την ιαπωνική από την αμερικανική αγορά
Μόνο το Νοέμβριο 2016, το ιαπωνικό νόμισμα έχει χάσει το 8% της αξίας του απέναντι στο δολάριο
Την ιαπωνική αγορά χαρακτηρίζουν ως την πιο δραστήρια αυτήν την περίοδο οι Morgan Stanley, State Street Global Markets και BlackRock, παρά το γεγονός ότι η Wall Street έχει πάρει την ανιούσα μετά τη νίκη του Donald Trump στις 8 Νοεμβρίου 2016.
Έπειτα από μία σειρά αναβαθμίσεων (και μάλιστα διπλών σε ορισμένες περιπτώσεις!) στις ιαπωνικές μετοχές, ο αναλυτής της αμερικανικής τράπεζας, Jonathan Garner, «βλέπει» ευκαιρίες στην αγορά της ασιατικής χώρας.
Ιδιαίτερη προτίμηση παρατηρείται στις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι Lee Ferridge και Russ Koesterich, αναλυτών των State Street Global Markets και BlackRock αντιστοιχα.
Οι παραπάνω αποδίδουν τις άκρως ικανοποιητικές επιδόσεις της ιαπωνικής αγοράς στην αδυναμία του γεν έναντι του δολαρίου, η οποία και καθιστά πιο ελκυστικές τις τιμών των μετοχών.
Μάλιστα, η τάση θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, καθώς μία ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων από τη Federal Reserve (πιθανότητα το Δεκέμβριο 2016) θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο το αμερικανικό δολάριο έναντι των βασικών ανταγωνιστών του.
Μόνο το Νοέμβριο 2016, το ιαπωνικό νόμισμα έχει χάσει το 8% της αξίας του απέναντι στο δολάριο.
Να σημειωθεί πως για το 2016 ο Topix έχει αυξήσει την αξία του κατά περίπου 6%, μία επίδοση που είναι η καλύτερη παγκοσμίως!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης