Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ψήφος εμπιστοσύνης από τη Banco Santander στη Βρετανία – Δε θα διαχωρίσει τις δραστηριότητές της

Ψήφος εμπιστοσύνης από τη Banco Santander στη Βρετανία – Δε θα διαχωρίσει τις δραστηριότητές της
Η Banco Santander είναι η 5η μεγαλύτερη λιανική τράπεζα στη Βρετανία
Σαν «ψήφος εμπιστοσύνης» προς το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να εκληφθεί η απόφαση της Banco Santander να μην προχωρήσει τελικά στο διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της στο νησί.
Η ισπανική τράπεζα είχε ανακοινώσει πως, στον απόηχο του Brexit, σκόπευε να διαχωρίσει τις δραστηριότητες λιανικής τραπεζικής από την εταιρική και θεσμική τραπεζική στη Βρετανία, κάτι που τελικά δε θα γίνει, σύμφωνα με όσα δήλωσε ανώνυμη πηγή στο Bloomberg.
Πλέον, η Santander συζητά εναλλακτικές προτάσεις με την Τράπεζα της Αγγλίας (Bank of England), σε μία προσπάθεια να ανταποκριθεί στους κανονισμούς της για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα (ringfencing) που αναγκάζουν τα ιδρύματα να απομονώνουν τις πιο επικίνδυνες εμπορικές δραστηριότητες από τη λιανική τραπεζική, εξήγησε η πηγή.
Να σημειωθεί πως η Banco Santander είναι η 5η μεγαλύτερη λιανική τράπεζα στη Βρετανία, μετά την Royal Bank of Scotland, την Lloyds, την HSBC και την Barclays, υπενθυμίζει το πρακτορείο.
Με αφορμή τα καθαρά κέρδη της ισπανικής τράπεζας το γ' 3μηνο 2016 ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, η τράπεζα ανακοίνωσε αύξηση κάτω του 1% για τα καθαρά κέρδη, στα 1,7 δισ. ευρώ, από 1,68 δισ. το αντίστοιχο διάστημα του 2015.
Ωστόσο οι αναλυτές ανέμεναν μείωση κερδών στα 1,55 δισ.
Τα καθαρά έσοδα της τράπεζας υποχώρησαν κατά 2,4% στα 7,8 δισ. ευρώ, έναντι 7,98 δισ. στο γ΄τρίμηνο του 2015, ξεπερνώντας και πάλι τις εκτιμήσεις.
Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας αυξήθηκε οριακά στο 10,47%.
Ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων υποχώρησε επίσης οριακά, στο 4,15%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης