Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω αβεβαιότητας ιταλικού δημοψηφίσματος - Απώλειες 0,77% του Eurostoxx 600

Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω αβεβαιότητας ιταλικού δημοψηφίσματος - Απώλειες 0,77% του Eurostoxx 600
Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε ο τραπεζικός τομέας, έχοντας παρασυρθεί από την πτώση των τιμών των μετοχών των προβληματικών ιταλικών τραπεζών
Πτώση καταγράφηκε στους βασικούς δείκτες τιμών μετοχών των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών σήμερα Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016, εξέλιξη που αποδίδεται κυρίως στην αβεβαιότητα που δημιουργεί το επερχόμενο ιταλικό δημοψήφισμα της Κυριακής 4/12 περί συνταγματικής μεταρρύθμισης, οι οποίες αν απορριφθούν αναμένεται να οδηγήσουν σε πολιτική κρίση τη γειτονική χώρα.
Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε ο τραπεζικός τομέας, έχοντας παρασυρθεί από την πτώση των τιμών των μετοχών των προβληματικών ιταλικών τραπεζών, οι οποίες πλήττονται από το ενδεχόμενο η Ιταλία να προκηρύξει εθνικές εκλογές αν δεν εγκριθούν οι συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, κάτι που θα εκτροχίαζε την πορεία ανακεφαλαιοποίησης του εύθραυστου ιταλικού τραπεζικού συστήματος.
Πτώση 0,77% κατέγραψε ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600, με τον Europe Dow να υποχωρεί κατά 1,32%.
Αξιόλογες απώλειες 1,09% πραγματοποίησε ο γερμανικός δείκτης DAX, με τον γαλλικό CAC 40 να χάνει το 0,88% της αξίας του.
Μεγάλη πτώση 1,81% κατέγραψε ο κύριος ιταλικός χρηματιστηριακός δείκτης FTSE MIB, με τον ισπανικό IBEX 35 να υποχωρεί κατά 0,64% και τον βρετανικό FTSE 100 να χάνει το 0,60% της αξίας του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης