Τελευταία Νέα
Διεθνή

Draghi (ΕΚΤ): Ανησυχία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους - Βιώσιμο το ιταλικό χρέος

Draghi (ΕΚΤ): Ανησυχία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους - Βιώσιμο το ιταλικό χρέος
Η ΕΚΤ είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τη μείωση των διαθέσιμων κρατικών ομολόγων ευρωζώνης που ικανοποιούν τις προϋποθέσεις αγοράς τους στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης
Ανησυχία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού κρατικού χρέους εξέφρασε σήμερα Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης (ΕΚΤ), Mario Draghi, επισημαίνοντας παράλληλα πως θεωρεί βιώσιμο το ιταλικό κρατικό χρέος.
Ο ίδιος τόνισε, ότι η ΕΚΤ είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τη μείωση των διαθέσιμων κρατικών ομολόγων ευρωζώνης που ικανοποιούν τις προϋποθέσεις αγοράς τους στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.
Σύμφωνα με τον Draghi, η κεντρική τράπεζα της ευρωζώνης πρόκειται να αποφασίσει περί της συνέχισης (ή μη) του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει - το οποίο λήγει τον Μάρτιο του 2017 - στην επόμενη προγραμματισμένη σύνοδο του Συμβουλίου Διακυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης στις 8 Δεκεμβρίου 2016.
Μιλώντας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υπόθέσεων στις Βρυξέλλες, ο Draghi έβαλε με αυτόν τον τρόπο στο περιθώριο τις φήμες που ήθελαν τη σχετική διαβούλευση εντός της κεντρικής τραπέζης του ευρώ να αναβάλλεται για τον Ιανουάριο του 2017.
«Στη συνάντησή μας περί νομισματικής πολιτικής τον Δεκέμβριο θα αξιολογήσουμε τις διάφορες εναλλακτικές που θα επιτρέψουν στο Συμβούλιο Διακυβέρνησης να διατηρήσει τον ιδιαίτερα μεγάλο βαθμό νομισματικής χαλάρωσης που είναι απαραίτητος για τη διασφάλιση της σταθερής ανάκαμψης του πληθωρισμού προς επίπεδα κάτω από, αλλά κοντά σε, 2% μεσοπρόθεσμα», όπως επεσήμανε ο Draghi.
«Αυτό αποτελεί μία απόφαση του Συμβουλίου Διακυβέρνησης η οποία θα ληφθεί τον Δεκέμβριο» προσέθεσε ο Draghi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης