Τελευταία Νέα
Διεθνή

MarketWatch: Οι εκτιμήσεις των αναλυτών για τη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ - Το πετρέλαιο θα φτάσει στα 30 δολ.

MarketWatch: Οι εκτιμήσεις των αναλυτών για τη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ - Το πετρέλαιο θα φτάσει στα 30 δολ.
Οι αναλυτές αναλύουν την άρνηση της Σαουδικής Αραβίας να συμμετέχει στη σημερινή (28/11/2016) ανεπίσημη συνάντηση
Ως μια απόπειρα να ασκηθεί πίεση στο Ιράν να συμφωνήσει στο πάγωμα της παραγωγής, ερμηνεύουν οι αναλυτές την άρνηση της Σαουδικής Αραβίας να συμμετέχει στην προγραμματισμένη για σήμερα (28/11/2016) συνάντηση με τη Ρωσία αλλά και άλλες χώρες ενόψει της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ στις 30 Νοεμβρίου του 2016.
Σύμφωνα με το MarketWatch, το Ιράν και το Ιράκ θεωρούνται ως πιθανά εμπόδια στην επίτευξη συμφωνίας για την παραγωγή.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το Σάββατο (26/11/2016) ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν δήλωσε ότι η χώρα ελπίζει πως θα εξαιρεθεί από τη συμφωνία.
Στη συνέχεια, την Κυριακή (27/11/2016), ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid al-Falih, φέρεται να είπε ότι η αγορά πετρελαίου θα εξισορροπηθεί μόνης της, ενώ αμφισβήτησε την ανάγκη για μείωση της παραγωγής.
Εν τω μεταξύ, η Λιβύη κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου απέρριψε το ενδεχόμενο να συμμετέχει στη μείωση παραγωγής από τον ΟΠΕΚ.

Τα σχόλια των αναλυτών

Παράλληλα, το MarketWatch παραθέτει και τις εκτιμήσεις των αναλυτών ενόψει της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ.
* «Το διακύβευμα είναι υψηλό, και το ασυνήθιστο ύψος της διπλωματίας υποδηλώνει ότι η επίτευξη συμφωνίας απέχει.
Ωστόσο, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία, τότε το πετρέλαιο πολύ γρήγορα θα υποχωρήσει στα 30 δολ. το βαρέλι» εκτιμά ο Stuart Ive της OM Financial.
* «Αν ο ΟΠΕΚ πραγματικά να αποφασίσει την Τετάρτη να μην εφαρμόσει τη μείωση της παραγωγής που έχει υποσχεθεί, οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται να πέσει προς τα 40 δολ. ανά βαρέλι» λέει ο Eugen Weinberg της Commerzbank.
* «Ίσως η Σαουδική Αραβία έχει καταλάβει ότι δεν αξίζει να συμφωνήσει» επεσήμανε ο Vivek Dhar της Commonwealth Bank of Australia.
Dhar.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης