Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ο Renzi δέχεται πιέσεις να παραμείνει στην εξουσία ακόμα κι αν χάσει στο δημοψήφισμα

Reuters: Ο Renzi δέχεται πιέσεις να παραμείνει στην εξουσία ακόμα κι αν χάσει στο δημοψήφισμα
Ο Ιταλός πρωθυπουργός έχει συνδέσει το αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος με το πολιτικό του μέλλον
Έντονες πιέσεις να παραμείνει στην εξουσία ακόμα και αν στο ιταλικό δημοψήφισμα υπερισχύσει το «όχι» δέχεται ο Ιταλός πρωθυπουργός Matteo Renzi.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Reuters, στον Renzi ασκούνται έντονες πιέσεις προκειμένου να παραμείνει στο τιμόνι της Ιταλίας και να διαχειριστεί τις συνέπειες μιας αρνητικής ψήφου στο δημοψήφισμα, μεταξύ των οποίων και ο κίνδυνος μιας πλήρους τραπεζικής κρίσης.
Άλλωστε, ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama δήλωσε τον Οκτώβριο ότι ο Renzi θα πρέπει να παραμείνει για λίγο ό,τι και να γίνει, ενώ αρκετοί επιχειρηματίες και ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι με τους οποίους έχει μιλήσει το Reuters, δήλωσαν ότι φοβούνται για το χειρότερο αν ο πρωθυπουργός εγκαταλείψει τη θέση του.
«Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι ο Renzi πρέπει να μείνει», δήλωσε ο υπουργός Βιομηχανίας Carlo Calenda σε συνέντευξή του την Παρασκευή (25/11/2016) προσθέτοντας ότι αυτό που έχει σημασία είναι το καλό της χώρας.
Ωστόσο, τρεις κεντροαριστεροί πολιτικοί δήλωσαν στο Reuters, ότι ο Renzi θα τιμήσει τον λόγο του και θα παραιτηθεί αμέσως μόλις χάσει, ενώ σε περίπτωση που δεν το κάνει θα πληγώσει ανεπανόρθωτα την πολιτική του εικόνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης