Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ο Fillon θα κερδίσει και τη Le Pen στις προεδρικές εκλογές – Κατακρημνίζεται ο Hollande

Γαλλία: Ο Fillon θα κερδίσει και τη Le Pen στις προεδρικές εκλογές – Κατακρημνίζεται ο Hollande
Θριάμβευσε ο Fillon έναντι του Juppe στις εσωκομματικές εκλογές της Κεντροδεξιάς
Νικητή των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας εμφανίζει τον υποψήφιο της Κεντροδεξιάς Francois Fillon δημοσκόπηση του Harris Interactive, η οποία διεξήχθη χθες την 27η Νοεμβρίου, την ημέρα που ο Fillon πήρε το χρίσμα του κόμματός του.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ο Fillon θα επικρατούσε της Marine Le Pen στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών με ποσοστό 67% των ψήφων έναντι 33%.
Στον πρώτο γύρο ο Σοσιαλιστής πρόεδρος Francois Hollande θα εξασφάλιζε μόλις το 9% των ψήφων, ενώ σε περίπτωση που ο νυν πρωθυπουργός Manuel Valls έθετε υποψηφιότητα, θα λάμβανε επίσης το 9% των ψήφων.
Ο πρώην υπουργός Οικονομίας Emanuel Macron θα συγκέντρωνε ποσοστό 13% έως 14% των ψήφων, ενώ ο Jean Luc Melenchon θα εξασφάλιζε ποσοστό μεταξύ 13-15% των ψήφων.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε την Κυριακή, μέσω διαδικτύου και συμμετείχαν 6.093 άνθρωποι.
Σημειώνεται πως ο Fillon επικράτησε άνετα στις προκριματικές εκλογές της κεντροδεξιάς στη Γαλλία.
Βάσει της καταμέτρησης των ψήφων των 4/5 των εκλογικών τμημάτων εκ των συνολικά 10.228, ο Fillon που ήταν το φαβορί αυτής της εκλογικής διαδικασίας, εξασφάλισε ποσοστό άνω του 67% των ψήφων έναντι του αντιπάλου του Alain Juppe.
«Πρέπει τώρα να πείσω ολόκληρη την χώρα ότι το σχέδιό μας είναι το μοναδικό που μπορεί να μας εξυψώσει» δήλωσε ο Fillon.
Τα βλέμματα στρέφονται τώρα στο κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα και τίθεται το ερώτημα εάν ο πρόεδρος Hollande που βλέπει τα ποσοστά της δημοτικότητάς του να κατακρημνίζονται, θα αποφασίσει τελικά να θέσει υποψηφιότητα για το χρίσμα του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις προκριματικές του Ιανουαρίου.
Οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι ούτε ο νυν πρόεδρος ούτε κάποιος άλλος υποψήφιος της Αριστεράς θα καταφέρουν να περάσουν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών τον επόμενο Μάιο με αποτέλεσμα να θεωρείται σχεδόν βέβαιη η μονομαχία του Fillon – Marine Le Pen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης