Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Ο Fillon αναμένεται να κερδίσει τον Zuppe στις σημερινές προκριματικές εκλογές της δεξιάς παράταξης

Guardian: Ο Fillon αναμένεται να κερδίσει τον Zuppe στις σημερινές προκριματικές εκλογές της δεξιάς παράταξης
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι o Francois Fillonθα πάρει το 60% των ψήφων
Εκατομμύρια Γάλλοι αναμένεται να προσέλθουν στις κάλπες σήμερα Κυριακή 27/11 για να επιλέξουν υποψήφιο από την κεντροδεξιά παράταξη, με τον Francois Fillon να αναμένεται να είναι ο νικητής, όπως εκτιμά ο Guardian.
Πρόκειται για μία αναμέτρηση μεταξύ ενός συντηρητικού και οικονομικού ριζοσπάστη, όπως ο Fillon και ενός πιο μετριοπαθή, όπως ο Alain Zuppe που είναι, όμως, 71 ετών, εννέα χρόνια μεγαλύτερος από τον αντίπαλό του.
Οι γαλλικές προεδρικές εκλογές θεωρούνται κλειδί για τα κόμματα του κατεστημένου, μετά τη νίκη Trump στις ΗΠΑ και το Brexit και όποιος νικήσει σήμερα θα αντιμετωπίσει πιθανότατα την Marine Le Pen την άνοιξη του 2017.
Ο Fillon ήταν πρωθυπουργός από το 2007 ως το 2012 και σχεδιάζει την περικοπή 500 χιλιάδων θέσεων από τον δημόσιο τομέα.
"Θα κάνω τα πάντα για τις επιχειρήσεις" λέει χαρακτηριστικά και υπόσχεται να περιορίσει την ανεργία κάτω από το 10%.
Έχει επίσης σκληρή γραμμή απέναντι στους Μουσουλμάνους μετανάστες και υποστήριξε την Παρασκευή 25/11 ότι "ο ριζοσπαστισμός και η προβοκάτσια δεν έχουν θέση εδώ".
Ο Ζuppe παρουσιάζεται ως κεντροδεξιός και κατηγορεί τον αντίπαλό του ότι θέλει να κάνει βίαιη τη Γαλλία με ένα μη ρεαλιστικό πρόγραμμα που δεν απέχει από την ακροδεξιά.
Ο Zuppe έχει υποσχεθεί επίσης να διατηρήσει την πολυπολιτισμικότητα της Γαλλίας, παρά τις ανησυχίες που υπάρχουν για τη μετανάστευση και τον εξτρεμιστικό ισλαμισμό.
"Νομίζω ότι είμαι ο καλύτερος για να παρουσιάσω ένα πρόγραμμα απέναντι στη Μarine Le Pen" δήλωσε με νόημα ο Zuppe, που κατηγόρησε επίσης τον Fillon για τις συντηρητικές του απόψεις στο θέμα των εκτρώσεων, αλλά και του γάμου των ομοφυλόφιλων.
Τον επέκρινε ακόμα και για τη στενή σχέση που έχει με τον Vladimir Putin.
Ο Fillon που πήρε 44% στον πρώτο γύρο και έχει και τη στήριξη του Sarkozy, αναμένεται να συγκεντρώσει το 60% σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, που έχουν κάνει, ωστόσο, πολλά λάθη τελευταία και κανένας δεν τις εμπιστεύεται.
Ο νικητής, η Le Pen και ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών θα διεκδικήσουν την άνοιξη του 2017 την προεδρία στη Γαλλία.
Ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών μπορεί να είναι ο Francois Hollande, που παλεύει, όμως, με τα χαμηλά ποσοστά δημοτικότητάς του, ο Manuel Valls που είναι σαφώς πιο δημοφιλής ή, ο Manuel Macron.
Ακόμα και ο Jean Luc Melenchon μπορεί να πάρει ψήφους από τα κόμματα που δεν ανήκουν στο κατεστημένο, μία τάση που μεγαλώνει στην Ευρώπη, εξαιτίας της λιτότητας, της παγκοσμιοποίησης και της ανεργίας.
Οι δημοσκοπήσεις, πάντως, δείχνουν ότι η Le Pen και ο υποψήφιος των Συντηρητικών (Fillon ή, Ζuppe) θα αναμετρηθούν στον τελικό γύρο των προεδρικών εκλογών τον Μάιο του 2017, με τον δεξιό υποψήφιο να προσπαθεί να προσελκύσει τις ψήφους των μετριοπαθών και των αριστερών για να νικήσει την ακροδεξιά Le Pen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης