Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Fillon και Zuppe διεκδικούν το χρίσμα της δεξιάς παράταξης για τις προεδρικές εκλογές του 2017

Le Monde: Fillon και Zuppe διεκδικούν το χρίσμα της δεξιάς παράταξης για τις προεδρικές εκλογές του 2017
Ερωτηματικό η συμμετοχή, μετά το ρεκόρ των 4,3 εκ. ψηφοφόρων στον πρώτο γύρο και αν θα ψηφίσουν και οι αριστεροί
Οι ψηφοφόροι της δεξιάς και του κέντρου που έδωσαν την περασμένη Κυριακή (20/11) ένα απρόσμενο προβάδισμα 16 μονάδων στον Francois Fillon (44%), έναντι του Alain Ζuppe (28%), καλούνται σήμερα (27/11) να επιβεβαιώσουν ή, όχι το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των προκριματικών, όπως αναφέρει η Le Monde.
Με 16 μονάδες προβάδισμα και τη στήριξη του Nicolas Sarkozy, o Fillon φαίνεται να έχει τις καλύτερες πιθανότητες.
Στο τελευταίο debate που έγινε την Πέμπτη 24/11 ο Zuppe υποστήριξε ότι ο δεύτερος γύρος των προκριματικών είναι ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών και πλάσαρε τον εαυτό του ως πιο κατάλληλο για να αντιμετωπίσει και να νικήσει την Marine Le Pen.
Παρόλα αυτά διαβεβαίωσε την Παρασκευή 25/11 ότι θα στηρίξει τον αντίπαλό του στη μάχη για τις προεδρικές εκλογές, αν εκείνος πάρει τελικά το χρίσμα.
Ο Fillon που έχει εξασφαλίσει τη στήριξη του Nicolas Sarkozy καθώς ήταν πρωθυπουργός επί προεδρίας του, όπως και του Bruno Le Maire, αλλά και του Jean-Frederic Poisson.
Aντίθετα η Nathalie Kosciusko Morizet και ο Jean Francois Cope θα στηρίξουν τον Alain Zuppe.
Ένα από τα ερωτήματα του δεύτερου γύρου είναι το επίπεδο της συμμετοχής μετά το ρεκόρ των 4,3 εκατομμυρίων ψηφοφόρων που σημειώθηκε στον πρώτο γύρο.
Ένας τεράστιος αριθμός, καθώς στις προκριματικές εκλογές των Σοσιαλιστών το 2011 είχαν ψηφίσει 2,6 εκατομμύρια άνθρωποι.
Επίσης αποτελεί ερωτηματικό αν θα κινητοποιηθούν οι ψηφοφόροι της αριστεράς και αν το είχαν κάνει στον πρώτο γύρο για να σταματήσουν τον Nicolas Sarkozy.
Η ψηφοφορία θα γίνει σε 10.229 εκλογικά κέντρα, ενώ περίπου 58 χιλιάδες Γάλλοι που ζουν εκτός της χώρας, ψήφισαν από το Σάββατο 26/11.
Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν στις 20:30 (21:30 ώρα Ελλάδας).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης