Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Αίτημα για επανακαταμέτρηση των ψήφων στο Ουισκόνσιν, όπου είχε κερδίσει ο Trump

tags :
BBC: Αίτημα για επανακαταμέτρηση των ψήφων στο Ουισκόνσιν, όπου είχε κερδίσει ο Trump
Ανάλογα αιτήματα ίσως γίνουν για την Πενσυλβάνια και το Μίτσιγκαν, που δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τελικά αποτελέσματα
Η εκλογική επιτροπή στο Ουισκόνσιν δέχτηκε αίτημα για επανακαταμέτρηση των ψήφων στη συγκεκριμένη πολιτεία, όπου είχε επικρατήσει με μικρή διαφορά ο Donald Trump, όπως μεταδίδει το BBC.
Το αίτημα έγινε από το κόμμα των Πρασίνων, με το οποίο ήταν υποψήφια στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ η Jill Stein.
Ζήτησε επίσης επανακαταμέτρηση των ψήφων στο Μίτσιγκαν και την Πενσυλβάνια.
Αν η Hillary Clinton είχε κερδίσει στο Ουισκόνσιν δεν θα άλλαζε, πάντως, κάτι επί της ουσίας, καθώς η συγκεκριμένη πολιτεία δίνει μόνο 10 εκλέκτορες.
Αλλά αν η υποψήφια των Δημοκρατικών κέρδιζε εκτός από το Ουισκόνσιν και το Μίτσιγκαν (16 εκλέκτορες) και την Πενσυλβάνια (20 εκλέκτορες) θα ήταν αυτή η νέα πρόεδρος των ΗΠΑ.
Με μία ανάρτησή της στο Twitter η εκλογική επιτροπή του Ουισκόνσιν γνωστοποίησε το αίτημα για την επανακαταμέτρηση των ψήφων που δέχτηκε από την Stein και τον De La Fuente.
Η Stein ανέφερε από την πλευρά της στο Twitter ότι η επανακαταμέτρηση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.
Η καμπάνια της Stein χρειάζεται εκατομμύρια δολάρια για τις αμοιβές για την επανακαταμέτρηση των ψήφων σε αυτές τις τρεις πολιτείες.
Το σάιτ της υποψήφιας με τους Πράσινους υπολογίζει το ποσό στα 5,3 εκ. δολάρια που έχουν ήδη δοθεί σε σύνολο 7 εκ. δολαρίων.
Ο εκλογικός νόμος επιτρέπει στους υποψήφιους να ζητούν επανακαταμέτρηση των ψήφων, αλλά το γεγονός ότι σε αυτές τις τρεις πολιτείες τα αποτελέσματα ήταν διαφορετικά από τις δημοσκοπήσεις, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έγινε νοθεία.
Υπάρχουν, πάντως, ανησυχίες για παρέμβαση της Ρωσίας, αλλά ο μόνος τρόπος για να ελεγχθεί αν υπήρξε κυβερνοεπίθεση που άλλαξε το αποτέλεσμα είναι η εξέταση της διαθέσιμης φυσικής απόδειξης.
Η προθεσμία για ανάλογα αιτήματα λήγει για την Πενσυλβάνια τη Δευτέρα 28/11 και για το Μίτσιγκαν την Τετάρτη 30/11.
Αξιωματούχοι των ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για νοθεία σε αυτές τις τρεις πολιτείες, που ο Trump κέρδισε στην κόψη του ξυραφιού.
Ο Trump επικράτησε στις εκλογές της Clinton με 290 εκλέκτορες έναντι 232.
Τα τελικά αποτελέσματα από το Μίτσιγκαν δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης