Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία θέλει να αποσύρει τα μαχητικά αεροσκάφη της από την τουρκική βάση στο Incirlik

Η Γερμανία θέλει να αποσύρει τα μαχητικά αεροσκάφη της από την τουρκική βάση στο Incirlik
Η βάση του Incirlik χρησιμοποιείται από το Διεθνή Συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους
Το ενδεχόμενο να αποσύρει τα μαχητικά της αεροσκάφη από την τουρκική βάση του Incirlik εξετάζει η Γερμανία, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Κοινοβουλίου και εν μέσω ψύχρανσης των σχέσεων με τη χώρα του Recep Tayyip Erdogan .
Την είδηση μετέδωσε το Associated Press, το οποίο μάλιστα επισημαίνει πως τα μαχητικά ίσως μεταφερθούν στην Ιορδανία, το Κουβέιτ ή την Κύπρο.
Η βάση του Incirlik χρησιμοποιείται από το Διεθνή Συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους, με τη Γερμανία να συμμετέχει στις επιχειρήσεις μόνο με αναγνωριστικά Tornado.
Μάλιστα, η γερμανική εφημερίδα Bild μετέδωσε πως στρατιωτικοί αξιωματούχοι του Βερολίνου σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στο Αμμάν το Σάββατο 26 Νοεμβρίου.
Θυμίζουμε πως νωρίτερα σήμερα Παρασκευή η εκπρόσωπος της καγκελαρίου Angela Merkel δήλωσε πως «οι απειλές» κατά της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας για τους πρόσφυγες και μετανάστες «δεν οδηγούν πουθενά», απαντώντας στις νέες δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, R.T. Erdogan για το άνοιγμα των τουρκικών συνόρων.
«Θεωρούμε τη συμφωνία ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ενωση ως κοινή επιτυχία και τη συνέχιση της εφαρμογής αυτής της συμφωνίας προς το συμφέρον όλων των πλευρών...
Απειλές και από τις δύο πλευρές δεν οδηγούν πουθενά», σχολίασε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης