Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Επί μία 10ετία η στερλίνα θα βρίσκεται σε πτώση, λόγω Brexit

Bloomberg: Επί μία 10ετία η στερλίνα θα βρίσκεται σε πτώση, λόγω Brexit
Όπως τονίζουν οι Standard Life και Kames Capital, η νέα σχέση του Βασιλείου με το μπλοκ θα επηρεάσει αρνητικά τη βρετανική οικονομία και το εγχώριο νόμισμα
Η συνερχόμενη πτώση της στερλίνας ίσως διαρκέσει για 10 ακόμα χρόνια, αναφέρει σε δημοσίευμα του το Bloomberg, επικαλούμενο τις εκτιμήσεις δύο hedge fund.
Ήδη μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου για την αποχώρηση του νησιού από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το βρετανικό νόμισμα έχει χάσει έως και 16% της αξίας τους σε σχέση με το αμερικανικό δολάριο.
Όπως τονίζουν οι Andrew Milligan και Stephen Jones, επικεφαλής αναλυτές των Standard Life Investments και Kames Capital, η νέα σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με το μπλοκ θα επηρεάσει αρνητικά τη βρετανική οικονομία και το εγχώριο νόμισμα.
Ως αποτέλεσμα, οι όποιες κινήσεις (αγορά και πώληση) των επενδυτών μέχρι να αποφασιστεί οριστικά το νέο καθεστώς μεταξύ Ε.Ε. και Βρετανίας είναι ανούσιες.
Όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κ.Milligan, οι αγορές προεξοφλούν πως μετά το Brexit η Βρετανία θα προχωρήσει σε μία «μεγάλης έντασης διαρθρωτική προσαρμογή».
Από την πλευρά του, ο κ.Jones υποστηρίζει επίσης πως ναι μεν η πτώση δε θα είναι ραγδαία βραχυπρόθεσμα, ωστόσο η Kames δε συστήνει στους πελάτες της αγορά της στερλίνας.
«Προς το παρόν υπάρχει μικρότερο περιθώριο για ένα μεγαλύτερο sell-off», καθησυχάζει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης