Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα διαδοχική 24ωρη απεργία των πιλότων της Lufthansa το Σάββατο 27/11 - Χιλιάδες ακυρωμένες πτήσεις

Νέα διαδοχική 24ωρη απεργία των πιλότων της Lufthansa το Σάββατο 27/11 - Χιλιάδες ακυρωμένες πτήσεις
Οι ακυρώσεις πτήσεων της εταιρείας στις δύο πρώτες ημέρες της απεργίας των πιλότων της, στοίχισαν στη Lufthansa 20 εκατ. ευρώ, ενώ οι πελάτες της κλείνουν και λιγότερα εισιτήρια, αποφεύγοντας τις κινητοποιήσεις
Νέα 24ωρη απεργία για το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2016 εξήγγειλαν οι πιλότοι της μεγαλύτερης γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa, ευρισκόμενοι ήδη σε διαδοχικές απεργιακές κινητοποιήσεις από χθες Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, οι οποίες έχουν οδηγήσει στην ακύρωση συνολικά περίπου 2.700 πτήσεων.
Η απεργία του Σαββάτου στοχεύει ειδικά στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, που όμως δεν θα επηρεαστούν καθόλου αύριο κατά τη συνέχιση της σημερινής 48ωρης απεργίας των πιλότων της Lufthansa.
Οι ακυρώσεις πτήσεων της εταιρείας στις δύο πρώτες ημέρες της απεργίας των πιλότων της, στοίχισαν στη Lufthansa 20 εκατ. ευρώ, ενώ οι πελάτες της κλείνουν και λιγότερα εισιτήρια, αποφεύγοντας τις κινητοποιήσεις.
Η απεργία αποτελεί μέρος μιας μακράς αντιπαράθεσης περί αποδοχών μεταξύ της διοίκησης της Lufthansa και του γερμανικού συνδικάτου των πιλότων Vereinigung Cockpit (VC), που έχει πραγματοποιήσει συνολικά 14 απεργίες από τον Απρίλιο του 2014.
Το συνδικάτο ζητά αύξηση των μισθών των 5.400 πιλότων της Lufthansa κατά 3,7% και μάλιστα αναδρομικά από το 2012.
Παρά το γεγονός, ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει αυξανόμενο ανταγωνισμό από αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, αντιπρότεινε αύξηση των μισθών των πιλότων κατά 2,5% από το 2012 μέχρι το 2019, κάτι που όμως δεν γίνεται αποδεκτό από το συνδικάτο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης