Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά αμετάβλητες οι τιμές του πετρελαίου λόγω αργίας ΗΠΑ και OPEC - Στα 48,86 δολ. το Brent

Οριακά αμετάβλητες οι τιμές του πετρελαίου λόγω αργίας ΗΠΑ και OPEC - Στα 48,86 δολ. το Brent
Τις τελευταίες πέντε ημέρες η τιμή του Brent έχει καταγράψει άνοδο 5,10%, ενώ αντίστοιχα η τιμή του WTI έχει ενισχυθεί κατά 5,45%
Οριακές μεταβολές και ανάμεικτα πρόσημα κατέγραψαν σήμερα Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016 οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, σε μια ημέρα που χαρακτηρίστηκε από χαμηλό όγκο συναλλαγών και αποφυγή ανάληψης αυξημένου ρίσκου, λόγω της εθνικής αργίας του Thanksgiving στις ΗΠΑ.
Ανεξάρτητα από αυτό, η επενδυτική αβεβαιότητα που σχετίζεται με το αν, πότε και πως θα εφαρμοστεί η συμφωνία του Αλγερίου περί μείωσης παραγωγής από το διεθνές καρτέλ OPEC, συνεχίζει να εμποδίζει τις τιμές του πετρελαίου να κινηθούν ανοδικά.
Σε μια ενδιαφέρουσα δήλωσή του, ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak, ανέφερε, ότι αν ο OPEC προχωρήσει σε μείωση παραγωγής, η Ρωσία θα μειώσει με τη σειρά της την προγραμματισμένη παραγωγή της για το 2017 κατά 200-300 χιλ. βαρέλια ημερησίως.
Σε δηλώσεις του στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA), Fatih Birol, επεσήμανε ότι ακόμα και αν ο OPEC προχωρήσει σε μείωση παραγωγής, οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν σύντομα να υποστούν νέες πτωτικές πιέσεις, καθώς ενδεχόμενη αύξηση των τιμών θα ωθούσε σε μεγάλη αύξηση της παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ.
Οριακές απώλειες 0,18% ή 9 σεντς κατέγραψε η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου (ΣΜΕ, future) Ιανουαρίου 2017 επί του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων UK ICE Futures Europe του Λονδίνου, για να περιοριστεί στα 48,86 δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι, έχοντας διακυμανθεί ενδοσυνεδριακά μεταξύ 48,76 και 49,21 δολαρίων.
Οριακά αμετάβλητη (+0,04% ή +2 σεντς) έμεινε η τιμή του future Ιανουαρίου 2017 επί του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ West Texas Intermediate (WTI) στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX της Νέας Υόρκης, για να διαμορφωθεί στα 47,98 δολάρια, έχοντας λάβει τιμές μεταξύ 47,80 και 48,26 δολαρίων κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Τις τελευταίες πέντε ημέρες η τιμή του Brent έχει καταγράψει άνοδο 5,10%, ενώ αντίστοιχα η τιμή του WTI έχει ενισχυθεί κατά 5,45%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης