Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ansa: Οι μέτοχοι της Monte dei Paschi ενέκριναν το σχέδιο για την ΑΜΚ των 5 δισ. ευρώ

Ansa: Οι μέτοχοι της Monte dei Paschi ενέκριναν το σχέδιο για την ΑΜΚ των 5 δισ. ευρώ
Η μετοχή της Monte dei Paschi ενισχύθηκε σήμερα κατά 3,32%
Οι μέτοχοι της ιταλικής τράπεζας Banca Monte dei Paschi di Siena ενέκριναν σήμερα, Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, το σχέδιο για την ΑΜΚ των 5 δισ. ευρώ.
Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο Ansa, οι μέτοχοι της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της Ιταλίας ενέκριναν το σχέδιο με ποσοστό 96,13%.
Η ΑΜΚ είναι ένα από τα βασικά βήματα στην προσπάθεια διάσωσης της τράπεζας.
«Δεν ξέρουμε πόσο θα μπορούσε να είχε κοστίσει ένα bail-in, διότι ποτέ δεν εξετάσαμε το bail-in», φέρεται να δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Monte dei Paschi, Marco Morelli.
Σημειώνεται ότι νέα κέρδη κατέγραψε η μετοχή της ιταλικής τράπεζας Banca Monte dei Paschi di Siena σήμερα, Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, με ώθηση από τις ανανεωμένες προσδοκίες των επενδυτών ότι οι μέτοχοι θα εγκρίνουν το σχέδιο διάσωσής της.
Ειδικότερα, η μετοχή της Monte dei Paschi - της αρχαιότερης τράπεζας στον κόσμο - ενισχύθηκε κατά 3,32%, στο 0,2301 ευρώ, έχοντας κυμανθεί ενδοσυνεδριακά από το 0,2300 έως το 0,2530 ευρώ (Πηγή: Investing.com).
Νωρίτερα, μάλιστα, έφτασε να διαπραγματεύεται ακόμα και στο +14%, όπως μεταδίδει το δίκτυο Bloomberg, εντούτοις το πρόσημο σε σύγκριση με 12 μήνες πίσω παραμένει αρνητικό και δύσκολα θα μεταβληθεί άμεσα (-84,58%).

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης