Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την εξαγορά της Host Europe Group έναντι 1,5 δισ. ευρώ διαπραγματεύεται η αμερικανική GoDaddy

Την εξαγορά της Host Europe Group έναντι 1,5 δισ. ευρώ διαπραγματεύεται η αμερικανική GoDaddy
Οι τράπεζες Barclays, Citigroup, Deutsche Bank, Morgan Stanley και RBC, ετοιμάζονται για παροχή δανείων 1,5 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της εξαγοράς, αξία που αντιστοιχεί σε 4,5 φορές τα συνδυασμένα EBITDA αποτελέσματα των δύο εταιρειών
Σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Host Europe Group (HEG) βρίσκεται η αμερικανική GoDaddy, που αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία καταχώρησης ονομάτων τομέων (διαδικτυακών τόπων) στον κόσμο.
Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η σχετική συμφωνία και η χρηματοδότησή της, δεν αποκλείεται να κλείσουν πριν την εκπνοή του 2016.
Με την εξαγορά της HEG, η GoDaddy - με έδρα την Αριζόνα των ΗΠΑ - επιδιώκει να επεκταθεί σε διαδικτυακές δραστηριότητες με υψηλότερα περιθώρια κέρδους, πέρα από την καταχώρηση ονομάτων, το σχεδιασμό, τη δημιουργία και τη διαχείριση ιστότοπων.
Η GoDaddy ήδη προσφέρει υπηρεσίες φιλοξενίας ιστότοπων (hosting) προς μικρές επιχειρήσεις και ιδιώτες, όμως η εξαγορά της HEG θα επιτάχυνε την επέκταση των εργασιών της σε αυτές τις δραστηριότητες, ενώ θα της προσέφερε και πρόσβαση σε μια ευρύτερη βάση πελατών στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με την Deutsche Bank, η GoDaddy έχει δυνατότητες να δημιουργήσει το 2017 έσοδα 1 δισ. δολαρίων από την καταχώρηση ονομάτων τομέων, 750 εκατ. δολάρια από υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων και επιπλέον 325 εκατ. δολάρια από την πώληση διαδικτυακών εφαρμογών που διευκολύνουν τη διαχείριση επιχειρήσεων σε ιστοσελίδες που δημιουργήθηκαν μέσω της εταιρείας.
Η HEG εξυπηρετεί κυρίως μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες παροχής υπηρεσιών φιλοξενίας ιστότοπων στην Ευρώπη.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η HEG αναμένεται να αποτιμηθεί σε περίπου 1,7 δισ. ευρώ ή σε περισσότερο από 12 φορές τα καθαρά της κέρδη 140 εκατ. ευρώ που προβλέπει για το 2016.
Η HEG εξαγοράστηκε το 2013 από την Cinven έναντι 438 εκατ. στερλίνων (σήμερα περίπου 377 εκατ. ευρώ) και έκτοτε έχει μεγαλώσει σε μέγεθος μέσω και εξαγορών.
Σύμφωνα με το Reuters, μεταξύ άλλων οι τράπεζες Barclays, Citigroup, Deutsche Bank, Morgan Stanley και RBC, ετοιμάζονται για την παροχή των δανείων περίπου 1,5 δισ. ευρώ που θα χρειάζονταν για τη χρηματοδότηση της εξαγοράς, αξία που αντιστοιχεί σε 4,5 φορές τα συνδυασμένα EBITDA αποτελέσματα των δύο εταιρειών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης