Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Πιθανή ήττα Renzi στο δημοψήφισμα μπορεί να σημάνει την καταστροφή της Ευρωζώνης και της Ε.Ε.

Guardian: Πιθανή ήττα Renzi στο δημοψήφισμα μπορεί να σημάνει την καταστροφή της Ευρωζώνης και της Ε.Ε.
Ο αναλυτής του Open Europe, Vincenzo Scarpetta, σημειώνει ότι ο μέσος Ιταλός ψηφοφόρος, δεν αντιμετωπίζει το δημοψήφισμα σαν ένα κομμάτι του γενικότερου διεθνούς πλαισίου
Μετά την επικράτηση του Brexit στο βρετανικό δημοψήφισμα και τη νίκη του Donald Trump στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, το δημοψήφισμα στην Ιταλία αποτελεί ένα τεστ για την άνοδο του λαϊκισμού, σημειώνει ο Guardian.
Η άνοδος του λαϊκισμού μοιάζει ασταμάτητη και ενδεχόμενη ήττα του Matteo Renzi στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση θα μπορούσε να σημάνει την καταστροφή της Ευρωζώνης και της Ευρώπης, προειδοποιεί η βρετανική εφημερίδα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, πολλοί Ιταλοί δεν πιστεύουν ότι η ψήφος τους στο δημοψήφισμα θα έχει σημαντικές επιπτώσεις.
Ο αναλυτής του Open Europe, Vincenzo Scarpetta, σημειώνει ότι ο μέσος Ιταλός ψηφοφόρος, δεν αντιμετωπίζει το δημοψήφισμα σαν ένα κομμάτι του γενικότερου διεθνούς πλαισίου.
Η φαινομενική αναποφασιστικότητα και η απάθεια των εκατομμυρίων ψηφοφόρων, μαζί με εκείνους που έχουν δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσουν, θα μπορούσε να συνδεθεί με την πολύπλοκη φύση της συνταγματικής μεταρρύθμισης, η οποία, εάν εγκριθεί, θα αποδυναμώσει δραστικά την ισχύ της Γερουσίας.
Θα μπορούσε επίσης να αντανακλά την απογοήτευση για τον ίδιο τον Renzi, ο οποίος έχει υποσχεθεί να παραιτηθεί αν χάσει.
Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις η ψήφος κατά των μεταρρυθμίσεων Renzi προηγείται με πέντε μονάδες.
Το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2016. 



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης