Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN Money: Ο θάνατος της ΤΡΡ θα βλάψει την Αμερική και θα βοηθήσει την Κίνα και τη Ρωσία

CNN Money: Ο θάνατος της ΤΡΡ θα βλάψει την Αμερική και θα βοηθήσει την Κίνα και τη Ρωσία
Σε δημοσίευμα του CNN Money αναφέρεται ότι το κενό των ΗΠΑ -σε περίπτωση που αποχωρήσουν από την ΤΡΡ- μπορούν να καλύψουν η Κίνα και η Ρωσία
Η απόφαση του Donald Trump ώστε οι ΗΠΑ να αποσυρθούν από τη συμφωνία ΤΡΡ, μια αμφιλεγόμενη εμπορική συμφωνία, δεν ικανοποίησε τους υπόλοιπους ηγέτες, σύμφωνα με το CNN Money.
«Δεν έχει νόημα η ΤΡΡ χωρίς τη συμμετοχή των ΗΠΑ» δήλωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Shinzo Abe, ενώ άλλοι κάποιοι άλλοι διεμήνυσαν ότι θα προχωρήσουν χωρίς την Αμερικανική και θα συνάψουν συμμαχίες με άλλα κράτη.
«Μια άλλη συμφωνία μπορεί να πάρει τη θέση της, αλλά όχι με τη συμμετοχή των ΗΠΑ» είπε ο πρόεδρος του Περού Pablo Pedro Kuczynski τονίζοντας ότι θα μπορούσε να περιλαμβάνει την Κίνα και τη Ρωσία.
Όπως αναφέρεται το εμπόριο αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για πολλούς ηγέτες, κυρίως τον Kuczynski.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε η σύνοδος APEC και μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, ο Donald Trump ανακοίνωσε ότι με του που θα πατήσει το πόδι του στον Λευκό Οίκο θα σκίσει τη συμφωνία.
Αυτό δυσαρέστησε και του 21 ηγέτες του APEC.
«Επαναλαμβάνουμε τη δέσμευση μας να κρατήσουμε τις αγορές μας ανοικτές και να καταπολεμήσουμε όλες τις μορφές του προστατευτισμού» αναφερόταν στην κοινή δήλωση μετά τη Σύνοδο.
Σύμφωνα με το CNN Money, το κενό των ΗΠΑ σε περίπτωση που αποχωρήσουν από τη συμφωνία το κενό αναμένεται να καλυφθεί από την Κίνα και τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης