Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ban Ki-moon: Να συνεχιστούν οι προσπάθειες για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό

Ban Ki-moon: Να συνεχιστούν οι προσπάθειες για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό
Ο Ban Ki-moon διαβεβαιώνει ότι θα έλθει ξανά σε επαφή με τους δύο ηγέτες για να «εξεταστούν τα επόμενα βήματα»
Nα συνεχίσουν τις προσπάθειες τους για την επίτευξης λύσης στο Κυπριακό προέτρεψε τον Πρόεδρο της Κύπρου και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Ban Ki-moon.
Παράλληλα κάλεσε τις εγγυήτριες δυνάμεις Ελλάδα, Τουρκία, Βρετανία να κάνουν ό,τι μπορούν για να «υποστηρίξουν τους δύο ηγέτες τις ημέρες και τις εβδομάδες που έρχονται, οι οποίες θα είναι κρίσιμες για τις διαπραγματεύσεις και για το μέλλον της Κύπρου».
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ σε ανακοίνωση του αναφέρετε την αποτυχία των διαπραγματεύσεων οι οποίες διεξήχθησαν τις τελευταίες δέκα ημέρες και ότι «δεν προέκυψαν τα επιθυμητά αποτελέσματα όσον αφορά τα κριτήρια, όσον αφορά το εδαφικό».
Ο ΓΓ του ΟΗΕ αναφέρει ακόμη ότι «συμμερίζεται την απογοήτευση» των δύο ηγετών και «τους προτρέπει να κάνουν το καλύτερο που μπορούν για να ξεπεραστεί αυτή η συγκεκριμένη δυσκολία και να ολοκληρώσουν το πολλά υποσχόμενο έργο», που έγινε στο Mont Pelerin.
Ο Ban Ki-moon διαβεβαιώνει ότι θα έλθει ξανά σε επαφή με τους δύο ηγέτες για να «εξεταστούν τα επόμενα βήματα», και στο μεταξύ «καλεί τα μέρη να αποφύγουν κάθε δήλωση ή ενέργεια που θα μπορούσε να καταστήσει δυσκολότερη την επανάληψη των συνομιλιών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης