Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναστασιάδης: Σύνδεση του εδαφικού με τις εγγυήσεις ασφαλείας επεδίωξαν οι Τουρκοκύπριοι

Αναστασιάδης: Σύνδεση του εδαφικού με τις εγγυήσεις ασφαλείας επεδίωξαν οι Τουρκοκύπριοι
«Πρέπει και οι δύο πλευρές να σεβαστούν τις διεθνείς συμφωνίες» 
Διατεθειμένος να προβεί σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα ώστε να επανεκκινήσει ο διάλογος για το Κυπριακό εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της χώρας, Νίκος Αναστασιάδης.
«Για να συμβεί αυτό θα πρέπει και οι δύο πλευρές να σεβαστούν τις διεθνείς συμφωνίες.
Η Τουρκοκυπριακή πλευρά δεν επέδειξε ευελιξία και σταμάτησε ο διάλογος», συμπλήρωσε.
Το βασικό ζήτημα που οδήγησε σε «ναυάγιο» τις συζητήσεις στο Mont Pelerin ήταν η προσπάθεια της τουρκικής πλευράς να συνδέσει το ζήτημα του εδαφικού με τις εγγυήσεις ασφαλείας, δήλωσε σε διακαναλική συνέντευξη ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη, ενώ ο ίδιος συζήταγε για επιστροφή 78.000 - 92.000 ελληνοκυπρίων, ο κ. Akinci αναφερόταν σε αριθμό 55.000 - 65.000.
Όπως σημείωσε, ήταν σαφής και απόλυτα ξεκάθαρη η αρχική συμφωνία, η οποία προέβλεπε ότι οι διαπραγματεύσεις θα επικεντρώνονταν στο εδαφικό και πως θα έπρεπε να αποτυπωθούν τα κριτήρια σε χάρτες και κατόπιν τούτου μόνο θα προχωρούσε η πολυμερής συνάντηση για το Κυπριακό.
Να σημειωθεί πως ο Κύπριος Πρόεδρος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για την σωστή του στάση και αμέριστη στήριξη που παρείχε καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης