Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπιες απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κυρίως λόγω τραπεζών - Απώλειες 0,07% του Eurostoxx 600

Ήπιες απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κυρίως λόγω τραπεζών - Απώλειες 0,07% του Eurostoxx 600
Μεταξύ των κύριων δεικτών ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών, τη μεγαλύτερη υποχώρηση κατέγραψαν ο γερμανικός DAX (-0,48%) και ο γαλλικός CAC 40 (-0,42%)
Ήπιες απώλειες κατέγραψαν οι περισσότεροι κύριοι δείκτες των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών σήμερα Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, διαδεχόμενες τα νέα χθεσινά ιστορικά ρεκόρ των δεικτών της Wall Street εν μέσω των ανακοινώσεων του πρώτου βρετανικού προϋπολογισμού (2017) στην εποχή Brexit, ο οποίος προβλέπει επιβράδυνση της οικονομίας και αύξηση του δημοσίου χρέους του Ηνωμένου Βασιλείου λόγω των συνεπειών της επικείμενης αποχώρησής του από την Ε.Ε..
Αρνητικά έκλεισαν οι μετοχές τραπεζών, ασφαλιστικών και τηλεπικοινωνιακών εταιρειών στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις μεγαλύτερες απώλειες να καταγράφονται από τις ιταλικές τραπεζικές μετοχές εν όψει του κρίσιμου, πολιτικά, ιταλικού δημοψηφίσματος της 4ης Δεκεμβρίου 2016 περί συνταγματικής μεταρρύθμισης.
Επιπλέον πιέσεις δέχθηκαν ευρύτερα οι τραπεζικές μετοχές στην Ευρώπη λόγω ανακοίνωσης νομοσχεδίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το οποίο προβλέπει την αυστηροποίηση των απαιτήσεων εποπτικών κεφαλαίων στην Ε.Ε., κάτι που αναμένεται να οδηγήσει στην ανάγκη αύξησής τους.
Τελικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με οριακές απώλειες 0,07%, ενώ ο Europe Dow έκλεισε με πτώση 0,47%.
Μεταξύ των κύριων δεικτών ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών, τη μεγαλύτερη υποχώρηση κατέγραψαν ο γερμανικός DAX (-0,48%) και ο γαλλικός CAC 40 (-0,42%).
Ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 απώλεσε το 0,28% της αξίας του, με τον βρετανικό FTSE 100 να παραμένει οριακά αμετάβλητος (-0,03%) και τον ιταλικό FTSE MIB να κλείνει οριακά θετικός (+0,07%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης