Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα CNBC: Η πλειοψηφία των αναλυτών αναμένει συμφωνία του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής

Έρευνα CNBC: Η πλειοψηφία των αναλυτών αναμένει συμφωνία του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής
Το 29,4% πιστεύει πως η εκλογή Trump θα βοηθήσει στην αύξηση των τιμών πετρελαίου, ενώ, σε αντίθετο κλίμα, το 23,5% αναμένει πτώση
Τα τρία τέταρτα των αναλυτών που συμμετείχαν στην έρευνα του CNBC αναμένουν συμφωνία μεταξύ των μελών του ΟΠΕΚ (Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Εξαγωγικών Κρατών) κατά τη συνάντηση της 30ης Νοεμβρίου 2016, στη Βιέννη.
Η συμφωνία θα περιλαβαίνει μείωση της τρέχουσας ημερήσιας παραγωγής από τα 33,6 εκατομμύρια βαρέλια στα 32,5 με 33.
Επίσης, από την έρευνα απορρέει πως το 29,4% πιστεύει πως η εκλογή του Donald Trump θα βοηθήσει στην αύξηση των τιμών πετρελαίου, ενώ, σε αντίθετο κλίμα, το 23,5% αναμένει πτώση.
Να σημειωθεί πως ο Ρεπουμπλικάνος έχει προαναγγείλλει την επαναλειτουργία αλλά και την κατασκευή νέων πλατφορμών εξόρυξης στο εσωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών.
Το 82% εκφράζει την άποψη πως μία περαιτέρω ενίσχυση του δολαρίου θα πιέσει τις τιμές του «μαύρου χρυσού», ενώ το 47% ορίζει ως σημαντικότερο παράγοντα για την αγορά την προσφορά (το 29% τον ΟΠΕΚ, το 11,8% τις γεωπολιτικές εξελίξεις, το 5,9% τις δημοσιονομικές πολιτικές και το 5,9% τη ζήτηση).
Επιπλέον, περίπου τα δύο τρίτα των αναλυτών πιστεύουν πως η αγορά πετρελαίου ισορροπεί πιο αργά από το αναμενόμενο.
Τέλος, το 59% των ερωτηθέντων αναμένει μία αύξηση του σχιστολιθικού στα 50 με 59 δολάρια ανά βαρέλι στο τέλος του 2016, ωστόσο ένα 41,2% πιστεύει πως οι τιμές θα μειωθούν στα 40 δολάρια.
Μάλιστα, ένα 5,9% είναι πιο bear, προβλέποντας επιστροφή στα 30 δολάρια!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης