Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανάμεικτες τάσεις στην αγορά πετρελαίου λόγω αβεβαιοτήτων περί OPEC - Στα 49,27 δολ. το Brent

Ανάμεικτες τάσεις στην αγορά πετρελαίου λόγω αβεβαιοτήτων περί OPEC - Στα 49,27 δολ. το Brent
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ημερών, η τιμή του Brent έχει πραγματοποιήσει σωρευτική άνοδο 5,50%, ενώ αντίστοιχα η τιμή του WTI έχει καταγράψει κέρδη 4,42%
Ανάμεικτες τάσεις κατέγραψαν σήμερα Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016 οι διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου, με τη χθεσινή μεγάλη ενίσχυση των τιμών κατά 4% να διαδέχεται διακύμανση με εναλλαγή προσήμων, λόγω των αβεβαιοτήτων που σχετίζονται με την επικείμενη συνάντηση στη Βιέννη των 14 χωρών-μελών του διεθνούς πετρελαϊκού καρτέλ OPEC για την εφαρμογή της κατ' αρχήν συμφωνίας μείωσης παραγωγής που συνομολόγησαν στο Αλγέρι τον Σεπτέμβριο του 2016.
Η αγορά αναμένει, ότι ο OPEC θα βρει τον τρόπο - παρά τις γκρίνιες και τις διαφωνίες στο εσωτερικό του - να προχωρήσει σε μείωση της συνολικής του ημερήσιας παραγωγής κατά περίπου 750 χιλ. βαρέλια.
Η (προγραμματισμένη) σύνοδος του OPEC την ερχόμενη Τετάρτη 30/11 είναι τόσο κρίσιμη, που σχεδόν μονοπωλεί το ενδιαφέρον των επενδυτών, καθορίζοντας το κλίμα και τις τάσεις στην αγορά «μαύρου χρυσού» παγκοσμίως ανάλογα με τις καθημερινές δηλώσεις αξιωματούχων χωρών-μελών του καρτέλ.
Άνοδο 0,76% ή 37 σεντς κατέγραψε η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου (ΣΜΕ, future) Ιανουαρίου 2017 επί του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων UK ICE Futures Europe του Λονδίνου, για να ενισχυθεί στα 49,27 δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι, έχοντας διακυμανθεί ενδοσυνεδριακά μεταξύ 48,14 και 49,96 δολαρίων.
Υποχώρηση 0,37% ή 18 σεντς πραγματοποίησε η τιμή του future Ιανουαρίου 2017 επί του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ West Texas Intermediate (WTI) στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX της Νέας Υόρκης, για να περιοριστεί στα 48,06 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας λάβει τιμές μεταξύ 47,17 και 49,20 δολαρίων κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ημερών, η τιμή του Brent έχει πραγματοποιήσει σωρευτική άνοδο 5,50%, ενώ αντίστοιχα η τιμή του WTI έχει καταγράψει κέρδη 4,42%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης