Τελευταία Νέα
Διεθνή

Starace (Enel): Το ιταλικό δημοψήφισμα θα αλλάξει την Ευρώπη - Παράγοντας επιβράδυνσης η Γερουσία

Starace (Enel): Το ιταλικό δημοψήφισμα θα αλλάξει την Ευρώπη - Παράγοντας επιβράδυνσης η Γερουσία
«Αν η Ιταλία ψηφίσει "ναι", τότε ξαφνικά η Ευρώπη θα πει, "εντάξει, η Ιταλία πράγματι προχωρεί στο δρόμο της μεταρρύθμισης»
To επικείμενο δημοψήφισμα της Ιταλίας για τη συνταγματική μεταρρύθμιση δεν είναι μόνο «πολύ σημαντικό», αλλά έχει επίσης και τη δυνατότητα να επιφέρει καταλυτικές επιπτώσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Enel, της μεγαλύτερης εταιρείας κοινής ωφελείας της Ιταλίας.
«Αν η Ιταλία ψηφίσει "ναι", τότε ξαφνικά η Ευρώπη θα πει, "εντάξει, η Ιταλία πράγματι προχωρεί στο δρόμο της μεταρρύθμισης".
Ως εκ τούτου, η πίεση (μπορεί να κινηθεί) στην επόμενη χώρα που θα πάει σε εκλογές», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enel Francesco Starace στο CNBC.
Η σκυτάλη της αλλαγής πιθανότατα θα περάσει στη Γαλλία, στις προεδρικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο του επόμενου έτους πρόσθεσε.
Το δημοψήφισμα της Ιταλίας για τη συνταγματική μεταρρύθμιση πρόκειται να λάβει χώρα στις 4 Δεκεμβρίου και προτείνει τον εξορθολογισμό της νομοθετικής διαδικασίας με τη μείωση της δύναμης της Γερουσίας.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Matteo Renzi στοιχηματίζει την πολιτική του καριέρα καθώς δήλωσε ότι θα παραιτηθεί, εάν το εκλογικό σώμα απορρίψει την πρόταση του.
Για τον Starace, το θέμα της μείωσης ισχύος της Γερουσίας «πρέπει να αντιμετωπιστεί».
Υποστήριξε ότι, «εάν η νομοθετική διαδικασία γίνει πιο ευκίνητη και πιο άμεση τότε θα ανοίξει ο δρόμος και για άλλες μεταρρυθμίσεις που θα έχουν μια καλύτερη ευκαιρία να "περάσουν"».
«Η μεγάλη υπόθεση είναι ότι (η Γερουσία) είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας επιβράδυνσης... στο ιταλικό σύστημα μεταρρύθμισης», δήλωσε ο Starace.
Πρόσθεσε επίσης ότι και προηγούμενες κυβερνήσεις προσπάθησαν να κάνουν μεταρρυθμίσεις, αλλά απέτυχαν.

Πηγή: www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης