Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ο ΟΠΕΚ θα συζητήσει τη μείωση της παραγωγής αλλά Ιράκ και Ιράν διστάζουν

tags :
Reuters: Ο ΟΠΕΚ θα συζητήσει τη μείωση της παραγωγής αλλά Ιράκ και Ιράν διστάζουν
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ δήλωσε ότι δεν θα ήταν δίκαιο ο ΟΠΕΚ να ζητήσει από τη χώρα τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου
Την κατά 4% με 4,5% μείωση της παραγωγής πετρελαίου για όλα τα μέλη -εκτός από τη Λιβύη και τη Νιγηρία- θα συζητήσει ο ΟΠΕΚ την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το Reuters.
Ωστόσο, όπως μεταδίδει το εν λόγω πρακτορείο ειδήσεων, η επιτυχία της συμφωνία εξαρτάται από μια συμφωνία από το Ιράν και το Ιράκ, που διστάζουν να δώσουν την πλήρη υποστήριξη τους.

Νωρίτερα το bankingnews.gr μετέδιδε:

Ιράκ: Δεν θα ήταν δίκαιο να μας ζητήσει ο ΟΠΕΚ μείωση της παραγωγής πετρελαίου

Στο γεγονός ότι ο ΟΠΕΚ πρέπει να επιτρέψει στο Ιράκ να συνεχίσει την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου χωρίς περιορισμούς αναφέρθηκε σήμερα (22/11) ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ibrahim al-Jafari, ο οποίος κλήθηκε από τους δημοσιογράφους να σχολιάσει τα σχέδια του Οργανισμού για μείωση της παραγωγής.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Jafari, "θεωρούμε ότι πρέπει να αυξήσουμε την παραγωγή", προσθέτοντας παράλληλα ότι "το Ιράκ είναι σε μία ειδική κατάσταση…είμαστε σε πόλεμο".
Να σημειώσουμε ότι το Ιράκ έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι χρειάζεται τα λεφτά από τις εξαγωγές προκειμένου να χρηματοδοτεί τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.
"Δε θα ήταν δίκαιο για εμάς να μειώσουμε την παραγωγή πετρελαίου", ανέφερε μεταξύ άλλων ο ιρακινός υπουργός Εξωτερικών, εμμένοντας στη γενικότερη θέση της χώρας του να εξαιρεθεί από τη συμφωνία του Σεπτεμβρίου.
Να σημειώσουμε ότι το Ιράκ, το οποίο έχει αυξήσει σταδιακά την παραγωγή του τα τελευταία δύο χρόνια, δήλωσε ότι θα φέρει εντός της εβδομάδας ορισμένες προτάσεις στο τραπέζι του ΟΠΕΚ, ώστε να επιτευχθεί περαιτέρω συναίνεση μεταξύ των μελών του Οργανισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης