Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Συνεχίζονται για 6η συνεχόμενη μέρα οι βομβαρδισμοί αμάχων στο Χαλέπι

Συρία: Συνεχίζονται για 6η συνεχόμενη μέρα οι βομβαρδισμοί αμάχων στο Χαλέπι
Οι τοπικές αρχές εκτιμούν ότι ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 320
Συνεχίζονται σήμερα (22/11) για 6η συνεχόμενη μέρα οι βομβαρδισμοί τους ανατολικού Χαλεπιού από τις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης και της Ρωσίας, μετά από την κατάπαυση πυρός στην περιοχή, η οποία είχε διαρκέσει σχεδόν ένα μήνα.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι τοπικές αρχές, από τις αεροπορικές επιδρομές έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότερα από 320 άτομα, με τους 145 εξ' αυτών να πρόκειται για γυναίκες και παιδιά, οι οποίοι βρίσκονται σε περιοχές ελέγχου των ανταρτών.
Παράλληλα, ο αριθμός των τραυματιών ξεπερνάει τους 1.000, ενώ έχουν σημειωθεί και αρκετές υλικές ζημιές σε νοσοκομεία της περιοχής, γεγονός που καθιστά τη νοσηλεία των τραυματιών ακόμα πιο δύσκολη.
Μέσω δηλώσεών του, το State Department των ΗΠΑ τόνισε ότι οι πολυμερείς συζητήσεις στη Γενεύη συνεχίζονται, προκειμένου να επιτευχθεί μία νέα συμφωνία κατάπαυσης πυρός, γεγονός που θα διευκολύνει τόσο την εξεύρεση μίας πολιτικής λύσης, όσο και την παροχή μίας ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία.
Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του State Department, John Kirby, καμία ανθρωπιστική βοήθεια δεν έχει παραδοθεί στην πόλη εδώ και έναν μήνα, καθώς οι βομβαρδισμοί και οι βομβιστικές επιθέσεις δείχνουν να "εντείνονται".
Αναφερόμενος στη ανάμειξη της Ρωσίας στο ζήτημα, ο Kirby τόνισε ότι παρά το γεγονός πως οι ΗΠΑ γνώριζαν εξ' αρχής πως "δεν υπήρχαν αγνές προθέσεις" από πλευράς Μόσχας, θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιήσει την επιρροή της προς το συριακό καθεστώς, όπως έχει πράξει και στο παρελθόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης