Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΠΕΚ: Γεφυρώνονται οι διαφορές μεταξύ των χωρών για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου

ΟΠΕΚ: Γεφυρώνονται οι διαφορές μεταξύ των χωρών για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου
Ο αντιπρόσωπος της Νιγηρίας δήλωσε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συλλογική συναίνεση ακόμα και "εντός της ημέρας"
Στο γεγονός ότι οι χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ είναι πολύ πιθανόν να καταλήξουν σε συναίνεση για την εφαρμογή της συμφωνίας μείωσης παραγωγής ακόμα και εντός της ημέρας, αναφέρθηκε σήμερα (22/11) ο αντιπρόσωπος της Νιγηρίας, λίγες μέρες πριν από την κρίσιμη συνάντηση του Οργανισμού την επόμενη εβδομάδα.
Συγκεκριμένα, οι αξιωματούχοι των χωρών του ΟΠΕΚ έχουν σήμερα στη Βιέννη μία ακόμα ανεπίσημη συνάντηση προκειμένου να οριστικοποιήσουν τις προτάσεις τους για τη μείωση της παραγωγής, έτσι ώστε να προχωρήσουν σε έγκριση των όρων στη διάσκεψη της 30ης Νοεμβρίου 2016.
Μιλώντας ενώπιο δημοσιογράφων κατά την είσοδό του στη συνάντηση, ο αντιπρόσωπος της Νιγηρίας, Ibrahim Waya, τόνισε χαρακτηριστικά ότι "είναι πολύ πιθανόν όλες οι χώρες να βρεθούν σε κοινή τροχιά μέχρι το τέλος της ημέρας", δίνοντας νέα δεδομένα στην ενεργειακή αγορά.
Ωστόσο, οι αντιπρόσωποι παραδέχθηκαν ότι υπάρχουν ακόμα ορισμένα κομβικά σημεία που χρίζουν επίλυση, όπως η ρύθμιση της παραγωγής που θα χει η εκάστοτε χώρα, καθώς και το ζήτημα του Ιράν, το οποίο επιθυμεί να αυξήσει περαιτέρω την παραγωγής της.
Ο Waya υπογράμμισε ότι η συναίνεση θα περιλαμβάνει και χώρες όπως το Ιράκ και το Ιράν, των οποίων ο ΟΠΕΚ υποτιμά το επίπεδο παραγωγής τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης